Home Hoe werkt de TOTO KNVB Beker?

Hoe werkt de TOTO KNVB Beker?

Het TOTO KNVB Bekertoernooi is een nationaal toernooi waarbij amateurclubs de kans krijgen om tegen clubs als Ajax, Feyenoord en PSV te spelen. In totaal strijden 106 clubs om de welbekende dennenappel. Het TOTO KNVB Bekertoernooi kent twee kwalificatiefases en daarna volgt het hoofdtoernooi.

Kwalificatiefases

In de eerste en tweede kwalificatieronde komen alleen de amateurclubs in actie. Aan de eerste ronde doen 56 clubs mee. Voor de tweede kwalificatieronde zijn 40 verenigingen gekwalificeerd. Dat zijn de 28 winnaars van de eerste kwalificatieronde en de 12 teams uit de Tweede Divisie die afgelopen seizoen geen (periode)titel wonnen.

Hoofdtoernooi

Voor het hoofdtoernooi plaatsen zich de winnaars van de tweede voorronde, 34 betaald voetbalclubs (uitgezonderd beloftenteams) en de vier (periode)kampioenen van de Tweede Divisie. Betaald voetbalclubs die in Europa uitkomen (Ajax, PSV, Feyenoord en AZ) stromen in de tweede ronde van het hoofdtoernooi in. Leuk feitje: als een amateurclub een betaaldvoetbalclub loot is de eerste ronde, zal de amateurclub altijd thuis spelen.

Nog meer feitjes:

  • De finale van de TOTO KNVB Beker vindt altijd plaats in Stadion Feijenoord, in de volksmond ook wel De Kuip.
  • De winnaar van de TOTO KNVB Beker plaatst zich voor de derde voorronde van de Europa League.
  • Het TOTO KNVB Bekertoernooi is onvoorspelbaar!
  • Unieke kans voor amateurclubs om zich te bewijzen tegenover de grote jongens!
  • Snelste weg naar Europees voetbal!
Wedden op voetbal speel bewust toto