Home Tags Ferrari

Tag: Ferrari

Het meest tot de verbeelding sprekende team in de Formule 1 is natuurlijk Scuderia Ferrari. De Italiaanse renstal is het oudste team in de sport en de kenmerkende rode auto’s genieten over de hele wereld bekendheid.

Ook interessant: Mercedes | Red Bull Racing

Ferrari in de Formule 1

Ferrari is niet alleen het oudste team in de Formule 1, het is ook de enige renstal die sinds de start van de koningsklasse in 1950 altijd van de partij is geweest. Vanzelfsprekend is Ferrari dan ook in het bezit van het record aantal deelgenomen Grand Prix’. Voor aanvang van het seizoen 2020 stond de teller op 908 races.

Successen van Ferrari

Maar niet alleen het record van meest gereden races is in handen van de Scuderia Ferrari. De rode brigade is naast het oudste ook het succesvolste team op de grid. Geen enkel team leverde vaker de wereldkampioen Formule 1 dan Ferrari. Liefst vijftien keer ging een Ferrari-coureur met de wereldtitel aan de haal. Ook de zestien titels bij de constructeurs zijn ongeëvenaard, net als het totaal aantal Grand Prix overwinningen van 238.

Succesvolle Ferrari-coureurs

De eerste wereldkampioen namens Ferrari was Alberto Ascari in 1952, Kimi Raikkonen was in 2007 de laatste. Ascari werd twee keer wereldkampioen in een Ferrari, net als Niki Lauda. De meest succesvolle Ferrari-coureur was Michael Schumacher. De Duitser pakte van 2000 tot 2005 vijf keer achter elkaar de wereldtitel.

Mindere tijden Ferrari

Tegenover alle records staan ook lange periodes van droogte. Zo was de wereldtitel van Schumacher in 1999 de eerste voor Ferrari in vijftien jaar. En hoewel het team in het hybride tijdperk bij de topteams hoort, blijven ook nu grote successen achterwege. Ferrari staat alweer twaalf jaar droog. Absoluut dieptepunt in de historie is het seizoen van 1980, toen de Italianen als 10e eindigden in het constructeursklassement.

Ferrari F1 in 2020

Voor het Ferrari F1 team rijden in 2020 meervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel en het supertalent Charles Leclerc. Ook in 2019 deed het team met dit duo mee aan het wereldkampioenschap. Vettel werd in de eindstand tweede achter Lewis Hamilton, Leclerc reed in zijn eerste jaar bij Ferrari naar een vierde plek in het klassement.

De laatste wedtips van onze kenners:

Wedden op voetbal speel bewust toto