Home Tags Lewis Hamilton

Tag: Lewis Hamilton

Lewis Hamilton Voorspellingen

Lewis Hamilton is een van de meest succesvolle coureurs uit de historie van de Formule 1. De Brit werd al zes keer wereldkampioen en heeft het all-time record van totaal aantal behaalde WK-punten in handen.

Lees hier meer over de Formule-1 coureur Lewis Hamilton. Daarbij duiken we onder meer in zijn razendsnelle opkomst in de autosport en gaan we in op de teams waar hij succesvol voor is geweest: McLaren en Mercedes. Daarnaast vertellen we meer over de records die hij in handen heeft, zijn inkomen en bezittingen en zijn rivaliteit met Nico Rosberg, Max Verstappen en Sebastian Vettel.

ZET IN & WIN!

Lewis Hamilton in cijfers

Lewis_hamilton

Naam
Lewis Carl Davidson Hamilton

Geboortedatum
7 januari 1985

Geboorteplaats
Stevenage, Hertfordshire, Engeland

Actief in Formule 1
2007 – heden

Woonplaats
Monte Carlo, Monaco

Lengte
1.74 meter

Gewicht
68 kilo

Aantal wereldtitels
6: 2008, 2014, 2015, 2017, 2018 en 2019

Bij welke teams heeft Lewis Hamilton gereden?

In 2007 maakt de dan 22-jarige Hamilton de overstap naar de koningsklasse van de autosport. Daarvoor is de Brit actief geweest in de GP2, Formule 3 en Formule Renault. Dat Hamilton zijn debuut in de Formule 1 maakt voor het team van McLaren, komt niet uit de lucht vallen. Het leest zelfs als een jongensboek. Als 9-jarig jongetje is Hamilton aanwezig bij een signeersessie van Ron Dennis, de grote baas van het Britse team. De kleine Lewis fluistert Dennis toe dat hij later voor zijn team wil rijden. Nog geen vijf jaar later krijgt Hamilton een development contract bij McLaren.

Lewis Hamilton bij McLaren

De entree van Hamilton in de Formule 1 blijft in 2007 niet onopgemerkt. In zijn eerste negen races rijdt het supertalent naar het podium. Nog altijd een ongeëvenaarde prestatie. Zijn eerste zege boekt Hamilton in Montreal, tijdens de zesde race van het seizoen. De debutant wordt nét geen wereldkampioen. In de laatste race wordt Hamilton slechts zevende waardoor de titel met één punt verschil naar Kimi Raikkonen gaat. Een jaar later valt het kwartje in de laatste race wel de kant van de Brit op. In de allerlaatste bocht van de wedstrijd pakt Hamilton de vijfde plaats, waarmee hij met één punt voorsprong op Felipe Massa zijn eerste wereldtitel verovert. Een glorieperiode van Hamilton en McLaren lijkt aanstaande, maar in de vier seizoenen die volgen wordt de jonge coureur tot zijn grote frustratie twee keer vierde en twee keer vijfde in het eindklassement.

Lewis Hamilton bij Mercedes

In 2013 gebeurt het onvermijdelijke: Hamilton verlaat McLaren. Het Duitse Mercedes wordt zijn nieuwe werkgever. Mercedes en Hamilton zijn geen onbekenden van elkaar: het merk was in 2008 en 2009 motorleverancier van McLaren. In zijn eerste jaar in Duitse dienst eindigt Hamilton opnieuw als vierde. Dit mede omdat de renstal de ontwikkeling van de wagen voor dat seizoen al vroeg staakt. Mercedes richt zich volledig op de komst de zogenaamde hybride motoren in 2014. Een gouden zet. De Duitsers pakken vanaf 2014 zes jaar op rij de wereldtitel bij de constructeurs, waarvan Hamilton er vijf voor zijn rekening neemt. Alleen in 2016 moet de Brit de titel aan zijn teamgenoot Nico Rosberg laten.

Records op naam van Lewis Hamilton

Met zes wereldtitels is Hamilton nog één titel verwijderd van het record van Michael Schumacher. Wel heeft de Brit vele andere records achter zijn naam staan. Voor het seizoen 2020 zijn dat:

 • meeste WK-punten in carrière
 • meeste WK-punten in één seizoen
 • meeste pole-positions
 • meeste grandslams in één seizoen (van pole winnen, iedere ronde aan kop rijden en snelste ronde neerzetten)
 • meeste punten in debuutseizoen
 • meeste overwinningen in debuutseizoen
 • meeste overwinningen op verschillende circuits
 • Brit met meeste wereldtitels
 • Brit met meeste overwinningen

Wat verdient Lewis Hamilton?

Het zal niemand verbazen dat de meest succesvolle coureur van het moment in de Formule 1 ook de coureur met het hoogste salaris is. In 2018 tekende Hamilton een nieuw contract bij Mercedes, dat hem tot en met het seizoen 2020 aan het Duitse team verbindt. Wat de zesvoudig wereldkampioen ieder jaar krijgt bijgeschreven is niet bekendgemaakt, maar de geschatte waarde van het contract ligt naar verluidt rond de honderd miljoen dollar, met een basissalaris van dertig miljoen dollar per jaar. Op basis van prestaties komen er variabele inkomsten bij.

Daarbij krijgt Hamilton natuurlijk nog inkomen uit sponsordeals en endorsments. Dit zou de Brit naar schatting rond de negen miljoen dollar per jaar opleveren. Het is daarom aannemelijk dat de totale inkomsten van de superster van de Formule 1 minstens 50 miljoen dollar per jaar zijn. Daarmee zou Hamilton achter onder meer Floyd Mayweather, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en LeBron James op plek 12 staan van best verdienende sporters ter wereld.

Geschatte waarde van Lewis Hamilton

Wat Hamilton in zijn carrière precies bij elkaar gespaard heeft, is uiteraard niet exact duidelijk. Volgens schattingen zou het om minimaal 285 miljoen dollar zijn, voortkomend  uit zijn vorstelijke salaris en door sponsordeals met meerdere grote bedrijven door de jaren heen.

Waar woont Lewis Hamilton?

Zoals veel van zijn collega’s, woont Hamilton in Monaco. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het gunstige belastingklimaat in het Prinsendom. Hamilton zou er naar verluidt een woning hebben met een waarde van zo’n 15 miljoen euro. Dat is natuurlijk niet het enige optrekje dat de Brit in zijn bezit heeft. Zo kan hij ook verblijven in:

 • een villa in Kensington, Londen
 • een appartement in Genève, Zwitserland
 • een flat in New York, USA
 • een landgoed in Colorado, USA

Tussen deze huizen kan Hamilton zich verplaatsen in diverse luxueuze voertuigen. Wat te denken van zijn privévliegtuig, ter waarde van ongeveer zeventien miljoen pond. Of zijn jacht van enkele miljoenen. En natuurlijk heeft de zesvoudig wereldkampioen in de Formule 1 ook een aardig wagenpark. Hamilton is in het bezit van een aantal van de mooiste en duurste auto’s ter wereld, waaronder:

 • een McLaren P1
 • een Ferrari LaFerrari
 • een Pagani Zonda
 • een Mercedes AMG Project One

Lewis Hamilton buiten de Formule 1

Niet alleen binnen de autosport is Hamilton een van de meest opvallende figuren, ook buiten zijn ‘werk’ is de Brit een opvallende verschijning. Hamilton begeeft zich graag onder andere leden van de elite. Op liefdesgebied is hij een mysterie. Hamilton heeft met meerdere modellen kortstondige verhoudingen gehad en wordt regelmatig met popsterren in de duurste restaurants gespot, maar is niet getrouwd en heeft geen kinderen. Ook op modegebied is Hamilton een opvallend figuur. Hij laat zich graag in bijzondere creaties fotograferen en heeft zijn eigen kledinglijn bij modemerk Tommy Hilfiger. Door zijn sportieve prestaties is Hamilton door het koninklijk huis van Groot-Brittannië onderscheiden met een MBE-titel en is daarmee lid van de Orde van het Britse Rijk.

De grootste rivalen van Lewis Hamilton

Hoewel de tijd van echte rivaliteit in de Formule 1 achter ons ligt, en hij niet de scherpste tong van alle coureurs heeft, heeft ook Hamilton rivalen in de sport.. In de autosport kom je niet ver als je niet extreem competitief bent ingesteld; wie er niet voor de volledige 100% voor gaat en egoïstisch is, komt niet in de koningsklasse terecht. En wordt al helemaal geen wereldkampioen. Dan kan het gebeuren dat er wel eens botsingen zijn. Met de volgende (ex-)collega’s heeft Hamilton een aardige historie opgebouwd.

Rivaliteit met Sebastian Vettel

Na zijn eerste wereldtitel in 2008 lag de wereld aan de voeten van Hamilton. De Brit en McLaren leken op weg naar een aantal dominante jaren in de Formule 1 en klaar om wereldtitel na wereldtitel in de wacht te slepen. Dat liep anders. Niet Hamilton, maar Sebastian Vettel werd van 2010 tot 2014 vier keer op rij wereldkampioen. De Duitser zou uitgroeien tot de grootste concurrent van Hamilton in zijn carrière. Daarbij reed Vettel verschillende records die Hamilton op jonge leeftijd had gereden uit de boeken. Van een echte rivaliteit is echter geen sprake; de beide topcoureurs vechten alleen op de baan een onderlinge strijd uit en gaan buiten de baan goed met elkaar om.

Rivaliteit met Nico Rosberg

Met Nico Rosberg heeft Hamilton altijd een mindere relatie gehad. Hamilton kent de Duitser al vanuit zijn tijd in het karten en sindsdien hebben de twee het regelmatig met elkaar aan de stok gehad. Rosberg is de zoon van oud-wereldkampioen Keke Rosberg en komt uit een rijk milieu, waar Hamilton opgroeide in een sociale huurwoning in een gescheiden gezin. Daarbij gold Rosberg als een berekende en slimme coureur en was daarmee in alle opzichten de tegenpool van de meer excentrieke Hamilton. De twee hebben dan ook altijd een haat-liefdeverhouding gehad, waarbij alles een competitie was. Beroemd is het verhaal dat Hamilton op een eenwieler wilde leren rijden omdat Rosberg dat ook kon.

Van 2013 tot en met 2016 waren Rosberg en Hamilton een uiterst succesvol duo bij Mercedes. Hamilton werd wereldkampioen in 2014 en 2015, Rosberg in 2016. Ondanks die successen was lang niet altijd alles koek en ei en is het meer dan eens gebeurd dat een overwinning uit handen werd gegeven door elkaar dwars te zitten. Rosberg beëindigde zijn carrière plotseling na het behalen van het wereldkampioenschap en daarmee kwam ook een einde aan de rivaliteit met Hamilton.

Rivaliteit met Max Verstappen

De afgelopen jaren is Verstappen dé rijzende ster in de Formule 1. Ook met hem heeft Hamilton al aardig wat confrontaties gehad. De Nederlander neemt geen blad voor de mond en is soms wel erg aanwezig en zeker van zijn zaak. Hamilton heeft hem hiervoor al een paar keer op zijn nummer gezet, maar als het puntje bij paaltje komt hebben de twee respect voor elkaar en blijft het een gezonde concurrentie.

Hopelijk kan het de komende jaren nog vaak spannend worden tussen met name Verstappen en Hamilton. Om als de beste coureur aller tijden de boeken in te gaan, zal Hamilton nog flink wat zeges op zijn naam moeten schrijven en het is goed mogelijk dat hij niet stopt voordat hij de zeven titels van Michael Schumacher heeft geëvenaard of overtroffen. Dat Verstappen hem hierbij flink in de weg kan zitten, is voor vooral de Nederlandse Formule 1-fans een mooi toekomstbeeld.

Ook interessant: Max Verstappen | Sebastian Vettel

De laatste wedtips van onze kenners:

Wedden op voetbal speel bewust toto