Home Tags Mercedes

Tag: Mercedes

Het meest succesvolle team in de Formule 1 van de laatste jaren is Mercedes. Van 2014 tot en met 2019 werd de Duitse renstal zes keer achter elkaar wereldkampioen bij de constructeurs én leverde het ieder jaar de wereldkampioen bij de coureurs.

Ook interessant: Ferrari | Red Bull Racing

Mercedes in de Formule 1

Mercedes GP is nog een relatief jong team in de Formule 1. In 2010 kocht automerk Mercedes-Benz het team van Brawn GP, waarvoor het in 2009 al de motoren leverde. Het betekende niet het debuut van de Duitsers als constructeurs in de Formule 1. In 1954 en 1955 reed er al eens een team van Mercedes rond in de koningsklasse van de autosport. Daarnaast was Mercedes tussen 1995 en 2009 motorleverancier van McLaren.

Successen van Mercedes

Mercedes heeft in iedere periode dat het actief was in de Formule 1 grote successen geboekt. In 1954 en 1955 leverden de Duitsers met Juan Manuel Fangio de wereldkampioen en de combinatie McLaren-Mercedes pakte in totaal vijf wereldtitels (twee bij de constructeurs, drie bij de coureurs). In de jaren ’10 van deze eeuw was Mercedes GP ongenaakbaar met twaalf titels in zes jaar tijd.

Succesvolle Mercedes-coureurs

Met Fangio en Michael Schumacher (2010-2012) hebben twee van de meest legendarische coureurs uit de geschiedenis van de Formule 1 voor het Duitse team gereden, maar de allergrootste Mercedes-coureur is uiteraard Lewis Hamilton. Vijf keer werd de Brit wereldkampioen in een silver arrow. Ook Nico Rosberg slaagde er in de wereldtitel te veroveren voor Mercedes.

Mindere tijden Mercedes

De reden dat Mercedes na de succesvolle jaren in de jaren ’50 voor decennia uit de Formule 1 verdween, was een zwaar ongeluk bij de 24 Uur van Le Mans. Dat ongeluk kostte Mercedes-coureur Peter Levegh én tachtig toeschouwers het leven, nadat de bolide in het publiek terecht was gekomen. Op sportief gebied gelden de begin jaren van het nieuwe Mercedes GP als mindere tijden. Met de overname van regerend wereldkampioen Brawn GP en de comeback van Schumacher waren de verwachtingen hoog, maar werd Mercedes van 2010 tot 2013 twee keer vierde en één keer vijfde bij de constructeurs.

Mercedes in 2020

Pas bij de komst van Hamilton in 2013 kreeg de succesformatie van vandaag de dag vorm. De Brit rijdt ook in 2020 nog altijd voor Mercedes en is op jacht naar zijn zevende wereldtitel. Daarmee evenaart hij het record van Schumacher. Voor het vierde jaar op rij is de Fin Valtteri Bottas zijn teamgenoot. Vorig jaar werd Bottas tweede achter Hamilton in de strijd om het WK.

De laatste wedtips van onze kenners:

Wedden op voetbal speel bewust toto