Home Tags Nations League

Tag: Nations League

Voor de tweede keer organiseert de UEFA de Nations League. In 2019 haalde Nederland het eindtoernooi waarin het uiteindelijk de finale verloor van Portugal. Naast een plek in de eindronde staan er net als bij de eerste editie ook nu weer play-off tickets op het spel, dit keer voor het WK in 2022. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over de tweede editie van de Nations League!

Waarom de Nations League?

De Nations League is door de UEFA gelanceerd ter vervanging van de welbekende oefenwedstrijden. Deze oefenwedstrijden waren door het vrijblijvende karakter vaak vrijblijvende en saaie duels. Door een eindronde inclusief hoofdprijs te verbinden aan het toernooi, is dat verleden tijd. Ook is de Nations League een ontsnappingsroute naar de play-offs voor het EK dan wel WK. Hiermee zijn de interlands die nergens om gaan verleden tijd.

Hoe werkt de Nations League?

Alle 55 leden van de UEFA zijn op basis van de resultaten van de vorige editie en een loting opnieuw ingedeeld in vier divisies en onderliggende groepen. De divisies A, B en C bestaan uit vier groepen van vier landen, divisie B uit één poule van vier en één poule van drie landen. De winnaars van de groepen in divisie A spelen een eindronde om de eindzege. De winnaars van de andere groepen promoveren naar een hogere divisie. De nummers vier van divisie A en B zetten een stapje terug en de hekkensluiters van divisie C spelen play-off wedstrijden om te beslissen welke twee landen naar het laatste niveau degraderen. Aan het eind worden alle groepen samengevoegd in één grote eindstand.

Daarnaast zijn er dus tickets te verdienen voor de play-offs voor het WK 2022. De UEFA heeft dertien startbewijzen voor de mondiale eindronde in Qatar te vergeven. De tien groepswinnaars uit de kwalificatiecyclus zijn logischerwijs zeker van het WK. De andere drie plekken worden vergeven via de play-offs. Daarvoor plaatsen zich de tien runners-up uit de kwalificatie én de twee hoogst geklasseerde landen op de eindstand van de Nations League die in de kwalificatiereeks níét bij de eerste twee zijn geëindigd.

Een voorbeeld:
Nederland wordt derde in de kwalificatiegroep. In de Nations League is Oranje tweede geworden in de groep en daarmee zesde in de algehele eindstand. De vijf teams die boven Nederland eindigden werden allen wel eerste of tweede in de kwalificatiereeks. Nederland bemachtigt dan alsnog een ticket voor de play-offs.

Voorspel en win met de Nations League!

Er zijn bij TOTO verschillende mogelijkheden om te wedden op de Nations League. Uiteraard kun je inzetten op afzonderlijke wedstrijden. Voor de wedstrijden zijn er tal van verschillende wedopties die we hier voor je op een rijtje hebben gezet. Alle wedstrijden vind je op deze pagina.

Wedden op voetbal speel bewust toto