Home Tags Rico Verhoeven

Tag: Rico Verhoeven

Alles wat je moet weten over de Rico Verhoeven en kickboksen

Rico Verhoeven is de laatste jaren uitgegroeid tot een bekende Nederlander. De kickbokser verschijnt geregeld in reclames, films, tv-series en spelshows en weet goed gebruik te maken van alle media aandacht die hij krijgt. Zijn hoofddoel is echter door de jaren heen onveranderd gebleven: de beste kickbokser van de wereld worden en blijven. Rico Verhoeven vecht in wedstrijden die door Glory worden georganiseerd en hij is hier de regerend wereldkampioen in de zwaargewicht klasse.

De Nederlander nam het in 2016 al eens op tegen voormalig wereldkampioen Badr Hari in het Glory: Collision gevecht. Hij wist toen de Marokkaanse vechter te verslaan door een technische knock-out (TKO) in de tweede ronde. Kickboks fans hebben lang moeten wachten op een nieuwe wedstrijd tussen deze twee fantastische vechters. Op zaterdag 21 december 2019 is het eindelijk zover en staat Glory: Collision 2 om 21.00 uur op het programma in het stadion GelreDome in Arnhem. We vertellen je hier meer over Rico Verhoeven en over de aankomende kickbokswedstrijd tussen Verhoeven en Badr Hari.

ZET IN & WIN!

Wie is Rico Verhoeven?

Rico_Verhoeven

Hoe oud is Rico Verhoeven?
– Geboren op 10 april 1989 en nu 30 jaar oud

Hoe zwaar is Rico Verhoeven?
– Hij is officieel 118,7 kilo zwaar

Hoe lang is Rico Verhoeven?
– 196 centimeter

Waar is Rico Verhoeven geboren?
– In Bergen op Zoom

Waar woont Rico Verhoeven?
– Verhoeven woont in Halsteren, een klein dorpje in Noord-Brabant

Hoewel Rico Verhoeven nog maar dertig jaar is heeft hij al een lange carrière als kickbokser achter de rug. De Nederlander vecht al vanaf zijn zestiende tegen volwassenen, aangezien hij vanaf toen door zijn lengte en gewicht zijn leeftijdsgenoten al lang en breed de baas was. Toen hij vijf was begon hij met vechtsporten en via onder meer kyokushin kwam hij bij kickboksen terecht. Zijn vader was lange tijd zijn enige trainer en nog altijd nauw betrokken bij zijn trainingen. Zijn vader is er mede voor verantwoordelijk dat Verhoeven door bleef gaan met de sport wanneer het lastig werd.

Zijn eerste officiële duel vocht hij in 2005 op zestienjarige leeftijd. Hij wist zijn eerste vijf kickbokswedstrijden te winnen. In 2008 kwam Verhoeven voor het eerst uit voor de Japanse kickboks-organisatie K-1. Later dat jaar kwamen daar ook wedstrijden voor het bedrijf It’s Showtime bij. In die jaren was Verhoeven weliswaar een groot talent, maar zeker niet onverslaanbaar. In 2009 verloor hij bijvoorbeeld drie van zijn in totaal acht gevechten. Niet gek voor een jongen van 20, maar ook niet sensationeel. Net zoals in zijn gevechten moest hij het ook in zijn carrière hebben van een lange adem en veel doorzettingsvermogen.

Contract bij Glory en wereldkampioen zwaargewicht

In 2012 tekende Rico Verhoeven een contract voor Glory en sindsdien vecht hij exclusief voor deze vechtsportorganisatie. In 2013 won hij in Chicago het Glory Heavyweight World Championship Tournament en in 2014 pakte hij de zwaargewicht titel bij Glory. Deze titel verliest Verhoeven in 2015, maar hij wint hem later dat jaar terug. Sinds 2015 is Rico Verhoeven ongeslagen. In totaal verloor hij in zijn carrière bij Glory maar één duel. Hij wist daarnaast achttien keer te winnen deed dit zes keer door zijn tegenstander knock-out te slaan. In zijn gehele loopbaan als kickbokser verloor hij maar tien van zijn 55 wedstrijden. De meeste hiervan waren in zijn beginjaren.

Rico Verhoeven heeft de wereldtitel zwaargewicht nog altijd in zijn bezit. Hij werd acht keer uitgedaagd voor deze titel, maar wist elke keer zijn tegenstander te verslaan. De laatste jaren wist hij van al zijn concurrenten en van alle andere wereldtoppers te winnen. Dit gebeurde onder meer tegen:

  • Errol Zimmerman
  • Benjamin Adegbuyi
  • Anderson Silva
  • Ismael Lazaar
  • Jamal Ben Saddik
  • Mladen Brestovac

En natuurlijk tegen Badr Hari.

Hoeveel verdient Rico Verhoeven per wedstrijd?

Zowel Rico Verhoeven zelf als de organisator van de kickbokswedstrijden van de Nederlander geven geen openheid van zaken over de exacte inkomsten per gevecht. De getallen die daarom wel boven tafel komen variëren nogal. Volgens de voormalig kickbokser Remy Bonjasky, die onder meer bij de K1 vocht, is het prijzengeld per wedstrijd waaraan Verhoeven meedoet de laatste jaren ongeveer 500.000 euro.

Aangezien Verhoeven alleen bij Glory al achttien gevechten heeft gewonnen heeft hij, als we uitgaan van dat prijzengeld, een aardig bedrag mogen bijschrijven op zijn bankrekening. Daarnaast zijn er nog extra verdiensten verbonden aan het behouden van de wereldtitel zwaargewicht. Ook hierover is geen eenduidig bedrag bekend, maar het zou om ongeveer 250.000 per duel gaan. Een knock-out in een wedstrijd geeft nog eens recht op 50.000 euro. Daarnaast leveren de wedstrijden de Brabander indirect veel geld op. Hij heeft namelijk erg veel bijverdiensten en sponsoren.

Andere inkomsten van Rico Verhoeven

Rico Verhoeven hoeft het sinds het behalen van zijn wereldtitel zeker niet alleen van zijn inkomsten van het kickboksen te hebben. De Nederlander is de laatste jaren steeds vaker in Amerika terug te vinden voor kleine rollen in films. Ook in Nederland is hij een graag geziene gast in de media, op TV en in films. Hij speelde rolletjes in meerdere films en series, deed mee aan spelshows en verscheen in talkshows. Hoewel dit waarschijnlijk niet om gigantische bedragen gaat telt het natuurlijk allemaal wel mee. Bovendien breidt hij hiermee zijn bekendheid uit.

Er zijn veel merken waaraan Rico Verhoeven zijn naam heeft verbonden. In een aantal reclames op TV is het inmiddels bekende gezicht van de kickbokser te zien. Vaak leggen de bedrijven hiermee direct of indirect een link met zijn sport. Hij heeft bijvoorbeeld een verbintenis met Spotify en een playlist met ‘work-out muziek’. Daarnaast zijn er kleding- en onderbroekenmerken die Verhoeven hebben weten te strikken en kiezen ‘gezonde’ bedrijven hem als boegbeeld.

In 2017 kwam bovendien het boek Rico van Leon Verdonschot uit. Voor deze biografie werd de kickbokser een jaar lang intensief gevolgd. Onder meer het verhaal over zijn jeugd, de opkomst in de vechtsportwereld en de problemen die dit met zich meebracht worden hierin besproken. Het boek was een groot succes en is nog altijd volop verkrijgbaar.

Door de veelvoud aan inkomsten is het lastig te zeggen wat het vermogen van Rico Verhoeven exact is, maar dat hij inmiddels multimiljonair is mag duidelijk zijn. Hij woont ondanks al zijn succes nog gewoon in een klein dorpje in Brabant en staat bekend om zijn open en vriendelijke karakter.

Zelf fit worden met Winners Workout App

Geen topatleet is natuurlijk compleet zonder een eigen app. Met The Winners Workout kun je met behulp van tips en trucs van Rico Verhoeven zelf in 50 dagen fit worden. In de app zijn onder meer een eetschema, recepten en trainingsprogramma’s opgenomen. Niet alleen om goed te leren kickboksen maar ook om gewoon fitter te worden heeft Rico Verhoeven deze app laten maken. Dit draagt natuurlijk ook voor een gedeelte mee aan de inkomsten en de algemene bekendheid van de kickbokser.

Glory Collision 2: Rico Verhoeven vs Badr Hari in stadion GelreDome

Op 11 juli 2019 werd door Glory bekend gemaakt dat Rico Verhoeven en Badr Hari voor een rematch gaan. De zwaargewichten zullen elkaar voor de tweede keer in hun carrière ontmoeten en als naam voor het evenement is gekozen voor Collision 2. Op zaterdag 21 december 2019 om 21.00 uur Nederlandse tijd gaan Verhoeven en Hari de strijd met elkaar aan in het grote GelreDome in Arnhem. Deze locatie heeft natuurlijk ruimte voor bijzonder veel toeschouwers en gezien de populariteit van de beide atleten en van kickboksen in het algemeen in Nederland zal het vast en zeker een uitverkocht huis worden.

De totstandkoming van het gevecht had aardig wat voeten in de aarde. Volgens geruchten zou Rico Verhoeven zijn contract bij Glory niet verlengen als er geen tweede gevecht tussen hem en Badr Hari zou komen. Daar komt nog bij dat Badr Hari vanaf mei 2018 geschorst is voor het gebruik van doping. De Dopingautoriteit heeft hem begin mei getest na een Glory evenement en hieruit blijkt dat hij verboden middelen tot zich had genomen. Om welke middelen het gaat werd niet bekend gemaakt. De schorsing van negentien maanden is begin december 2019 afgelopen en vandaar dat er voor eind december als datum van het gevecht is gekozen.

Glory Collision 2 Livestream en TV

De gevechten die Glory organiseert kunnen normaliter live worden bekeken via streams die ze zelf aanbieden. Op TV zendt Veronica het gevecht tussen de twee kickboksers uit. De uitzending begint al om 20.00 uur.

Badr Hari richt zich weer op kickboksen

Dat Badr Hari een ongekend talentvolle vechtsporter is staat als een paal boven water. Maar zijn karakter en gedrag zijn zeker niet zo onbesproken als bij Rico Verhoeven. De in Nederland geboren Marokkaan is inmiddels 35 jaar en kende veel hoogte- en dieptepunten in zijn lange carrière. Badr Hari won tot nu toe 106 van zijn 120 wedstrijden en is daarmee bijzonder succesvol. 92 keer wist hij door (T)KO te winnen en dit is een aanzienlijk hoger percentage dan Verhoeven. Hij heeft verschillende wereldtitels in handen gehad bij diverse organisaties, maar is momenteel geen titelhouder meer.

Badr Hari moest in 2017 de gevangenis in vanwege zware mishandeling van een man bij een feest in de Amsterdam Arena. Het werd tijdens zijn loopbaan ook vaak berispt voor agressief en onsportief gedrag. Hij kwam later in 2017 weer vrij en mocht met een enkelband de rest van zijn straf uitzitten. De voor Marokko uitkomende vechter verscheen na zijn verlies tegen Verhoeven in 2016 in 2018 weer in de ring. Toen werden echter zowel hij als zijn tegenstander gediskwalificeerd wegens dopinggebruik. Sindsdien heeft Badr Hari door zijn schorsing niet meer gevochten.

Hoe verliep de vorige ontmoeting tussen de kickboksers?

Op 10 december 2016 vond het vorige gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven plaats. Verhoeven won dit gevecht door een TKO omdat Hari een blessure opliep in de tweede ronde. Het bleek achteraf om een breuk in de arm te gaan. Badr Hari kwam furieus uit de startblokken bij het gevecht in het Duitse Oberhausen. De Marokkaan wist Verhoeven meermaals te raken en de Nederlander had al snel een wond op zijn neus.

In de tweede ronde begon Verhoeven sterker te worden tot het moment van de blessure. Voor veel liefhebbers was dit natuurlijk een teleurstelling omdat het gevecht spectaculairder had kunnen aflopen. Er werd uitgegaan en gehoopt op een (T)KO of een jury beslissing na een lange en meeslepende wedstrijd. Direct na het gevecht waren beide mannen al te porren voor een rematch en na iets meer dan drie jaar gaat deze er dus eind december 2019 komen.

Voorbereidingen en laatste nieuws Collision 2 op Instagram volgen

Leuk is dat zowel Rico Verhoeven als Badr Hari heel actief zijn op social media en met name op Instagram veel posten. Wat opvalt is dat Badr Hari de laatste tijd zeer goed in vorm lijkt en voor zijn doen erg gespierd en afgetraind is. Normaal had de Marokkaan wat meer body en lichaamsvet en was hij daardoor wat krachtiger, maar ook minder snel. Hij lijkt nu de aanpak van Verhoeven te volgen die al zijn hele carrière erg fit en relatief slank is voor een kickbokser.

Verhoeven post ook veel op Instagram maar lijkt nog minder bezig met het Glory Collision 2 gevecht van eind december. Hij heeft het veel over zijn andere werkzaamheden en is een familieman die ook veel tijd en aandacht besteed aan zijn vrouw en kinderen. In aanloop naar het gevecht zal het ongetwijfeld ook op Instagram tot een botsing tussen de twee komen. Ze lopen elkaar regelmatig op te jutten en met afbeeldingen en statistieken willen ze laten zien dat ze de beste zijn. Voor de kickboksliefhebbers is dit allemaal zeer interessant om te volgen tot de confrontatie in december!

 

Wedden op voetbal speel bewust toto