Inter voor het eerst sinds 2011 naar laatste acht na 0-0 in Porto

TOTO nieuws

PORTO – Internazionale heeft zich ten koste van Porto verzekerd van een plek in de kwartfinales van de Champions League. Inter hield de Portugezen in Porto op 0-0 en dat was voldoende na de 1-0-overwinning in Milaan.

In de blessuretijd haalde Denzel Dumfries namens de bezoekers nog een bal van de lijn en raakte Porto zowel de lat als de paal. Tot leidde tot frustraties bij Pepê die namens de thuisploeg zijn tweede gele kaart kreeg en moest vertrekken.

Voor Inter is het de eerste keer sinds het seizoen 2010-2011 dat het zich bij de laatste acht van de Champions League weet te scharen. Twaalf jaar geleden was Inter in de achtste finales over twee duels te sterk voor Bayern München. Wesley Sneijder was toen namens Inter trefzeker in Duitsland. Een jaar eerder had Inter, destijds getraind door José Mourinho, de Champions League nog gewonnen.

Dumfries speelde tegen Porto de hele wedstrijd voor de Milanezen, Stefan de Vrij viel een kwartier voor tijd in. Drie weken geleden boekte Inter thuis een nipte zege dankzij Romelu Lukaku, die vlak voor tijd met links raak schoot.

ZET IN & WIN!