International Bellingham ziet op WK nog meer kansen voor Engeland

AL RAYYAN – Volgens Jude Bellingham is Engeland nog lang niet uitgespeeld op het wereldkampioenschap voetbal. “We hebben nog heel veel mogelijkheden én goede spelers”, zei de Engelse middenvelder bij de BBC. Met de achtste finale tegen Senegal in het verschiet is Bellingham daarom optimistisch. “We hebben veel energie en zijn agressief. Dat geeft zelfvertrouwen.”

Hij prees na de zege op Wales (3-0) de uitblinker, tweevoudig doelpuntenmaker Marcus Rashford. “Hij speelde geweldig. Met zijn score uit een vrije trap brak hij de wedstrijd na rust definitief voor ons open. Maar ook daarvoor hadden we al kansen. In onze eerste wedstrijd hier vielen we goed aan, in de tweede verdedigden we goed. Nu deden we beide goed. Dat biedt veel perspectief voor de komende wedstrijd.”

Engeland trad, vergeleken met het vorige duel op het WK, aan met vier nieuwe basisspelers. “Ook dat is tekenend voor onze mogelijkheden”, aldus Bellingham. “We hebben meerdere spelers die weten wat ze moeten doen en hoe we willen spelen. Dat is een groot voordeel. We zijn niet van een paar jongens afhankelijk.”

ZET IN & WIN!