Invaller Depay kwam in tweede helft niet in zijn spel bij Oranje

DOHA – Memphis Depay kreeg tijdens het WK-duel met Ecuador een kwartier meer speeltijd dan maandag tegen Senegal maar hij kon het Nederlands elftal niet aan succes helpen. “Ecuador was beter”, erkende hij. “We hebben er een gelijkspel van 1-1 uitgesleept. We moeten daar genoegen mee nemen.”

Depay is pas net hersteld van een hamstringblessure die hem bijna twee maanden aan de kant heeft gehouden. Hij wil dolgraag in de voetsporen treden van Marco van Basten en Arjen Robben, die niet fit respectievelijk naar het EK van 1988 en WK van 2010 gingen, maar Oranje wel aan succes hielpen.

Maar Depay kwam na rust in het veld en speelde een ongelukkige tweede helft. “Ik heb niet het gevoel gehad dat ik in mijn spel kon komen”, zei de huidige topscorer van Oranje. “Ik ben een speler die vaak de bal wil raken, de tegenstander wil opzoeken en in die posities ben ik niet vaak gekomen. Dan wordt het lastig. We moeten dit echt snel beter gaan doen.”

Toch houdt Depay vertrouwen in Oranje. “Het gaat echt wel goed komen”, zei hij. “Maar daar moeten we nu wel aan gaan werken. Als we dinsdag veel scoren tegen Qatar worden we waarschijnlijk eerste in de groep.”

ZET IN & WIN!