Janssen klaar om Depay tegen Senegal te vervangen

DOHA – Vincent Janssen is er klaar voor om Memphis Depay maandag tijdens de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal op het WK tegen Senegal te vervangen. De spits weet nog niet officieel of hij gaat starten, maar afgaande op de woorden van Louis van Gaal wijst alles daar op.

Van Gaal zei vorige week vrijdag, tijdens de bekendmaking van zijn WK-selectie, dat Depay tegen Senegal in principe niet in de basis staat omdat hij weliswaar medisch fit is maar nog niet honderd procent wedstrijdfit. De bondscoach noemde Janssen als meest waarschijnlijke vervanger.

“Ik heb die persconferentie zelf niet gezien, want ik was bij Antwerp aan het trainen of eten”, aldus Janssen. “Later hoorde ik het van mensen. Het is wel mooi als de trainer zoiets zegt. We gaan het zien.”

Koulibaly

Janssen krijgt, als hij speelt, vanaf de tribune veel steun van familie en vrienden. “Mijn vrouw, moeder, vader, broertje, beste vriend, zus en haar man met vier kinderen: ze komen allemaal deze kant op. Dat zijn aardig wat mensen, ja. Mijn zus en haar kinderen gaan daarna weer naar huis, want de kinderen moeten weer naar school.”

Bij Senegal staat de sterke Kalidou Koulibaly van Chelsea in de verdediging. Het maakt Janssen niet zoveel uit tegenover wie hij komt te staan, zegt hij. “Ik heb de laatste tijd wel vaker tegenover goede verdedigers gestaan. Dat hoort erbij, zeker op een WK met de beste spelers van de wereld.”

ZET IN & WIN!