Juventus moet voor straf vijftien punten inleveren in Serie A

TOTO nieuws

N i e u w bericht, meer informatie in 3e alinea

TURIJN – Juventus moet maar liefst 15 punten inleveren in de Serie A. De club uit Turijn zou in het verleden niet eerlijk zijn geweest over transferwaarden van spelers.

Ook zou Juventus in het geheim spelers hebben uitbetaald tijdens de eerste maanden van de coronacrisis. Dat terwijl de club meldde dat alle spelers vier maanden aan salaris hadden ingeleverd. Eerder op vrijdag eiste een aanklager van de Italiaanse voetbalbond een aftrek van 9 punten.

Juventus kondigde aan in beroep te gaan. “Voor een reactie wachten we de motivatie van de uitspraak af, maar we kunnen nu al wel zeggen dat we bij het Italiaans Olympisch Comité in beroep gaan”, zo luidde het in een verklaring.

Juventus staat nu derde in de Serie A. De club zakt naar de tiende positie als het daadwerkelijk 15 punten moet inleveren. In dat geval is deelname aan Europees voetbal volgend seizoen plotseling heel ver weg.

Oud-voorzitter Andrea Agnelli kreeg een schorsing van 24 maanden opgelegd. Fabio Paritici werd zelfs voor 30 maanden geschorst. Hij is momenteel technisch directeur bij Tottenham Hotspur. Hij bekleedde dezelfde functie bij Juventus.

ZET IN & WIN!