Kickbokser Overeem positief op verboden middel na duel met Hari

AMSTERDAM – Kickbokser Alistair Overeem is na zijn gewonnen partij tegen Badr Hari positief getest op een verboden, niet-prestatiebevorderend middel. De 42-jarige vechter is momenteel in afwachting van de uitslag van de b-staal.

Het management van Overeem bevestigde de positieve test tegenover het ANP. “Het gaat om minimale sporen van een niet-prestatiebevorderend middel. Tot we de uitslag van de b-staal hebben kunnen we er niet veel meer over zeggen. Gezien het feit dat het zo minimaal is en niet-prestatiebevorderend, maken we ons er vooralsnog niet heel druk om.”

Overeem, de enige vechter die wereldtitels won in de disciplines K-1, Strikeforce en Dream, vierde in oktober na 67 wedstrijden in de MMA zijn rentree als kickbokser. Hij versloeg in het Gelredome in Arnhem na een spannend gevecht Hari.

Zege

Overeem daagde na zijn zege meteen wereldkampioen Rico Verhoeven uit, maar het Glory-gevecht tussen de twee Nederlandse vechters zou sowieso niet op korte termijn plaatsvinden. “Glory had al eerder aangegeven dat Alistair niet de eerste gegadigde zou zijn. Alistair had bovendien nog een MMA-commitment. Zijn beurt komt nog wel”, verklaarde het management van Overeem.

Voor Verhoeven wacht waarschijnlijk een gevecht tegen Antonio Plazibat. De hooggeplaatste Kroaat versloeg zaterdag de Roemeen Raul Catinaș na een knock-out in de eerste ronde. “We kunnen nog niets bevestigen, maar het is uiteraard moeilijk om niet naar hem te kijken na zijn spectaculaire zege van zaterdag. Er zijn veel mooie vechters en we zijn nu aan het onderzoeken wie de tegenstander van Verhoeven wordt”, aldus Glory.

ZET IN & WIN!