Titelkandidaten Heracles, PEC en MVV winnen in eerste divisie

ALMELO – De voornaamste titelkandidaten in de eerste divisie hebben hun laatste duel voor de korte winterstop gewonnen. Koploper Heracles Almelo boekte een overtuigende zege op TOP Oss (3-0), terwijl achtervolgers PEC Zwolle en MVV Maastricht te sterk waren voor respectievelijk NAC Breda (0-2) en Almere City (1-0).

Het was al de twaalfde zege van het seizoen voor Heracles, dat op schema ligt om na één seizoen direct terug te keren in de Eredivisie. De Belg Lucas Schoofs nam zowel de 1-0 als de 2-0 voor zijn rekening. Bij het openingsdoelpunt mocht Schoofs vrij inkoppen bij een corner vanaf de rechterflank, bij de 2-0 profiteerde hij – wederom met een kopbal – van gestuntel in de defensie van TOP Oss. De middenvelder bracht zijn doelpuntentotaal al op zes. Na een uur maakte Emil Hansson er uit een penalty ook nog 3-0 van.

Nummer 2 PEC Zwolle slaagde erin de uitwedstrijd tegen NAC Breda met 2-0 te winnen. Younes Taha maakte in het Rat Verlegh Stadion beide doelpunten. Door de zege van Heracles en PEC bleef het gat tussen de twee favorieten voor het kampioenschap 2 punten.

Zondag FC Dordrecht en Willem II in actie

MVV Maastricht bewees zichzelf eveneens een goede dienst in de strijd om promotie. De Limburgers waren op eigen veld met 1-0 te sterk voor Almere City, dat vijfde staat. Ruben van Bommel, de zoon van oud-international Mark van Bommel, kroonde zich vlak voor rust tot matchwinner.

Zondagmiddag komen FC Dordrecht en Willem II nog in actie. De zeventiende speelronde begint pas op 11 december. De Keuken Kampioen Divisie ligt de komende weken ook stil vanwege het WK in Qatar.

ZET IN & WIN!