Koulibaly draagt WK-succes van Senegal op aan overleden Diop

AL RAYYAN – Aanvoerder Kalidou Koulibaly heeft het succes van Senegal op het WK in Qatar opgedragen aan Papa Bouba Diop, de Senegalese oud-voetballer die precies twee jaar geleden op 42-jarige leeftijd overleed. Koulibaly maakte in de laatste groepswedstrijd tegen Ecuador het winnende doelpunt (2-1) en werd gekozen tot ‘man of the match’. De verdediger van Chelsea gaat de bijbehorende trofee aan de familie van Diop geven.

“Vandaag twee jaar geleden is hij overleden. Als eerbetoon krijgt zijn familie deze trofee”, zei Koulibaly, die Senegal naar de knock-outfase van het WK schoot. De verdediger droeg tegen Ecuador een aanvoerdersband waarop hij het vaste rugnummer 19 van Diop had geschreven. “We wisten dat dit een speciale dag is voor zijn familie. We wilden een eerbetoon aan hem brengen. Hij was degene die me liet dromen toen ik een kind was”, aldus Koulibaly.

Diop maakte op het WK van 2002 het winnende doelpunt in de openingswedstrijd tegen titelverdediger Frankrijk (1-0). Senegal, dat op dat WK debuteerde, drong vervolgens door tot de kwartfinales. De regerend kampioen van Afrika schaarde zich dinsdag als nummer 2 van groep A achter Oranje bij de laatste zestien op het WK in Qatar. “We wilden laten zien waarom wij de beste ploeg van Afrika zijn”, zei Koulibaly. “Dit is een speciale dag voor Senegal.”

ZET IN & WIN!