Kroaten zetten in halve finale geen extra mandekker op Messi

 

DOHA – Kroatië gaat in de halve finale van het WK in Qatar de Argentijnse sterspeler Lionel Messi niet proberen af te stoppen door mandekking. De Kroaten willen het hele team van de tegenstander proberen te ontregelen, laten ze weten.

“We hebben geen specifiek plan voor Messi. Normaal richten we ons niet op één speler, maar op het hele team van de tegenstander”, zei aanvaller Bruno Petkovic. “We gaan proberen ze als een team tegen te houden en niet met mandekking. Argentinië is niet alleen Messi, de ploeg heeft een aantal geweldige spelers.”

Bondscoach Zlatko Dalic beschikt over een fitte selectie en heeft geen geschorste spelers. Kroatië kan voor de tweede keer op rij de finale van het WK voetbal halen. In 2018 verloor de ploeg in de eindstrijd van Frankrijk. Op dit WK verrasten de Kroaten door in de kwartfinale favoriet Brazilië te verslaan.

Petkovic zorgde als invaller in de 117e minuut voor de gelijkmaker tegen Brazilië, waarna Kroatië de strafschoppenserie beter nam, “Ik denk dat veel mensen een strafschop kunnen nemen”, legde hij uit na de vierde gewonnen strafschoppenserie op rij op het WK. “Het verschil zit ‘m erin hoe sterk je mentaal bent. Er is enorme druk die je nooit eerder hebt ervaren. Maar het helpt ook als je een buitengewone doelman hebt.”

De halve finale tussen Kroatië en Argentinië wordt dinsdag om 20.00 uur (Nederlandse tijd) gespeeld.

ZET IN & WIN!