Kroatië stuit met fitte selectie op Argentinië in halve finale WK

Argentinië - Kroatië | TOTO

 

DOHA – Bondscoach Zlatko Dalić van Kroatië beschikt over een fitte selectie in de aanloop naar de halve finale van dinsdagavond tegen Argentinië op het WK in Qatar. “Al mijn spelers zijn fit en hersteld van onze eerdere wedstrijden hier op het WK”, zei hij op een afsluitende persconferentie voor de halve eindstrijd.

Kroatië moest al een paar keer diep gaan op het WK. De verliezend finalist van de vorige mondiale eindronde in Rusland won alleen in reguliere speeltijd van Canada (4-1). De groepswedstrijden tegen Marokko (0-0) en België (0-0) eindigden in een gelijkspel.

De Kroaten wonnen de achtste finale tegen Japan (1-1) en kwartfinale tegen Brazilië (1-1) pas na een strafschoppenserie. Doelman Dominik Livaković keerde drie Japanse penalty’s. Hij stopte ook de inzet van de Braziliaan Rodrygo en zag vervolgens Marquinhos op de paal schieten.

Tweede keer

“Maar we hebben nog steeds veel energie”, benadrukte Dalić. “Het is zeer bijzonder dat we voor de tweede keer op rij in de halve finale van een WK staan. Maar we willen meer. We spelen tegen Argentinië en hun grote vedette Lionel Messi. Maar ik ben een optimistische trainer. Ik geloof in mijn spelers en een plek in de finale.”

Kroatië versloeg Argentinië in de groepsfase van het WK in Rusland met 3-0. “Maar onze mooiste wedstrijd van dat WK was onze halve finale tegen Engeland”, doelde Dalić op de zege van 2-1. “Dat is de mooiste wedstrijd die we als landenploeg ooit hebben gespeeld. De kwartfinale van afgelopen vrijdag tegen Brazilië staat op nummer 2. Hopelijk kunnen we dinsdagavond laat zeggen dat de wedstrijd tegen Argentinië onze mooiste voetbalervaring is geworden.”

ZET IN & WIN!