Laatste training Oranje voor duel Ecuador, Brazilië begint aan WK

DOHA – Het Nederlands elftal traint donderdag voor het laatst in aanloop naar de tweede wedstrijd op het WK, vrijdag tegen Ecuador. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal verschijnt om 09.30 uur (Nederlandse tijd) op veld 6 van de Qatar University in Doha. Alleen het eerste kwartier is te zien voor journalisten, daarna gaat Oranje verder achter gesloten deuren.

Van Gaal geeft vervolgens om 12.45 uur een persconferentie. Mogelijk dat hij daarin laat doorschemeren of hij wijzigingen in zijn basisploeg doorvoert naar aanleiding van de eerste wedstrijd tegen Senegal (2-0). De bondscoach liet al weten dat hij aanvaller Memphis Depay, die pas net hersteld is van een hamstringblessure, een helft wil laten voetballen.

Donderdag staan de laatste vier wedstrijden uit de eerste speelronde op het programma. Brazilië, favoriet voor de wereldtitel, treft om 20.00 uur in groep G Servië. Het andere duel in die poule gaat om 11.00 uur tussen Zwitserland en Kameroen. In groep H neemt Uruguay het om 14.00 uur op tegen Zuid-Korea en om 17.00 uur is het de beurt aan Portugal en Ghana.

ZET IN & WIN!