Laatste training Oranje voor duel met VS in achtste finales WK

Nederland - Verenigde Staten | TOTO

 

DOHA – Het Nederlands elftal werkt vrijdag de laatste training af voor de wedstrijd van zaterdag tegen de Verenigde Staten, in de achtste finales van het WK. De selectie van bondscoach Louis van Gaal verschijnt om 14.30 uur Nederlandse tijd op veld 6 van de Qatar University. Alleen het eerste kwartier zijn journalisten welkom om te kijken, daarna gaat de oefensessie achter gesloten deuren verder.

Oranje trainde tot voor kort altijd eerder op de dag. Nu zijn spelers na ruim twee weken geacclimatiseerd zijn in Qatar, heeft Van Gaal dat tijdstip verplaatst.

Van Gaal geeft ruim voor de laatste training, om 12.00 uur, een persconferentie. De Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter is om 12.45 uur aan de beurt om vooruit te kijken op het duel.

Vrijdag staan ook de laatste groepswedstrijden op het programma. Het al geplaatste Brazilië speelt in poule G tegen Kameroen. Servië en Zwitserland nemen het in de andere groepswedstrijd tegen elkaar op. In groep H is Portugal, dat speelt tegen Zuid-Korea, al zeker van de achtste finales. Ghana treft Uruguay.

ZET IN & WIN!