Leuchter schiet Ajax langs PSV, FC Twente wint met 9-0

AMSTERDAM – De voetbalsters van Ajax en FC Twente gaan door met winnen in de Eredivisie Vrouwen. Beide ploegen zijn nog altijd zonder puntenverlies. Ajax versloeg PSV met 1-0 dankzij een doelpunt van Romée Leuchter, landskampioen FC Twente was met maar liefst 9-0 te sterk voor Excelsior.

De voetbalsters van Ajax lieten op sportpark De Toekomst in de topper tegen PSV voor rust heel wat kansen onbenut. Toen de thuisclub aan het begin van de tweede helft een vrije trap kreeg op zo’n 20 meter van het doel, verwachtte iedereen dat specialist Sherida Spitse die zou nemen. Het werd echter Leuchter die de bal secuur over de muur en in de hoek van het doel schoot. PSV-keepster Lisan Alkemade was kansloos. De Eindhovense ploeg heeft na zeven wedstrijden pas 10 punten en staat in de middenmoot.

Ajax speelde een wedstrijd meer dan FC Twente en heeft daarom 3 punten voorsprong aan kop van de ranglijst. Twente werkte tegen Excelsior flink aan het doelsaldo. Spits Fenna Kalma scoorde vier keer. Haar eerste doelpunt maakte ze al in de 3e minuut.

ZET IN & WIN!