Lukkien komend seizoen coach van FC Groningen

TOTO nieuws

GRONINGEN – Dick Lukkien wordt volgend seizoen de nieuwe coach van FC Groningen en vertrekt na zeven seizoenen bij FC Emmen. Algemeen directeur Wouter Gudde van FC Groningen heeft dit voor de camera van ESPN bevestigd na een bericht van Voetbal International.

“We zijn voor 99 procent akkoord met Lukkien”, zei Gudde. “We moeten nog een paar puntjes uitwerken. Maar het is goed om openheid van zaken te geven.”

Volgens Gudde heeft FC Groningen afgelopen weekend al een akkoord bereikt met Lukkien. “We hebben toen onze huidige coach Dennis van der Ree en FC Emmen ingelicht. Er brak bij Emmen paniek uit en het verzoek was of we het nieuws over dit weekend heen wilden tillen. Nu is het toch bewust uitgelekt aan de kant van Emmen. Dat is jammer. Ik vind het onbetrouwbaar en onprofessioneel, zeker omdat ze in dezelfde positie zitten. Maar ik denk ook dat we hier snel de knop om kunnen zetten naar de wedstrijd.” De Groningers spelen zondagmiddag tegen sc Heerenveen.

Aankondiging later gepland

FC Groningen had het bericht over Lukkien na het weekend naar buiten willen brengen. “Morgen of overmorgen wordt duidelijk of Van der Ree een rol bij de club blijft spelen. De kans is ook aanwezig dat we morgen wat kunnen melden over een nieuwe technisch directeur. Ik kan een tipje van de sluier oplichten, want ik blijf zelf ook nadrukkelijk betrokken”, aldus Gudde.

FC Groningen is aan een moeilijk seizoen bezig. De club ontsloeg in november coach Frank Wormuth vanwege de tegenvallende resultaten. Van der Ree volgde hem voor de rest van dit seizoen op. Maar Groningen heeft Van der Ree in februari laten weten met een nieuwe trainer het volgende seizoen in te willen. De 50-jarige Lukkien is met zijn zeven seizoenen bij FC Emmen de langstzittende coach in het betaald voetbal in Nederland, maar is met zijn ploeg ook aan een lastig seizoen bezig. Emmen staat nu vijftiende en Groningen zeventiende. Het verschil tussen de twee ploegen is vier punten.

Degradatiestrijd bij Emmen

FC Emmen zegt in een reactie het jammer te vinden dat de club ervan wordt beschuldigd bewust te hebben gelekt. “Het is jammer dat het ons wordt verweten, terwijl zoveel mensen in Groningen en Emmen dit al wisten. Dan heb je wel boter op je hoofd. We hadden het graag maandag op een normale manier willen doen. Hier hebben wij zeker geen belang bij. We zijn vooral bezig met lijfsbehoud”, aldus technisch manager Mike Willems. Hij betreurt het vertrek van Lukkien. “Maar Groningen is zijn droomclub. Dat gunnen we hem ook.”

ZET IN & WIN!