Makkelie: overtreding Hartman op Kudus was geen kaart

TOTO nieuws

AMSTERDAM – Scheidsrechter Danny Makkelie staat ook na het bestuderen van de televisiebeelden achter zijn beslissing om Feyenoorder Quilindschy Hartman geen tweede gele kaart te geven in het uitduel met Ajax. “Het was geen onbesuisde overtreding”, zei hij. “Hij steekt slechts zijn been uit. Het was een onvoorzichtige overtreding.”

Hartman had al een gele kaart voor een charge op Steven Berghuis gekregen toen hij Mohammed Kudus halverwege de eerste helft blokkeerde en ten val bracht. Supporters en spelers van Ajax schreeuwden om een tweede gele kaart maar Makkelie vond de overtreding niet zwaar genoeg.

“Het had nog een gele kaart kunnen zijn als hij een veelbelovende aanval had onderbroken”, zei Makkelie bij ESPN. “Maar hij deed dit nog op de helft van Ajax, aan de zijlijn en ver van de goal. Er stonden ook nog verdedigers van Feyenoord op hun eigen helft. Dan is het voor mij geen gele kaart en voor al mijn collega’s ook niet. Als ik de wedstrijd opnieuw zou doen, dan zou ik hier opnieuw geen kaart voor geven. Mensen zeggen dan: dit is een tweede gele kaart. Daarom zou ik die kaart niet geven. Maar ik zou hier ook geen eerste gele kaart voor geven.”

ZET IN & WIN!