ManUnited-speler Greenwood niet meer verdacht van verkrachting

TOTO nieuws

MANCHESTER – Manchester United-aanvaller Mason Greenwood wordt niet langer verdacht van poging tot verkrachting en mishandeling. De aanklachten zijn komen te vervallen, meldt de politie van Manchester. De 21-jarige Engelse voetballer werd daar sinds januari vorig jaar van verdacht en speelde sindsdien geen wedstrijd meer voor zijn club, waar nu Erik ten Hag trainer is.

Volgens de Britse justitie was er “geen uitzicht meer op veroordeling” nadat belangrijke getuigen zich hadden teruggetrokken en er nieuwe beelden waren opgedoken. De zaak kwam vorig jaar in het nieuws toen de ex van Greenwood via Instagram foto’s deelde. Daarop waren blauwe plekken en verwondingen op haar lichaam te zien die volgens haar door Greenwood waren veroorzaakt. Ze publiceerde ook een opgenomen spraakbericht, waarin te horen is dat Greenwood haar min of meer dwingt tot seks.

In een korte verklaring liet Greenwood weten “opgelucht” te zijn. “Ik ben blij dat deze zaak voorbij is. Ik wil mijn familie, mijn geliefden en vrienden bedanken voor de steun die ze me in deze moeilijke periode zijn blijven geven. Verder wil ik er op dit moment niets meer over zeggen.”

Eigen procedures

Manchester United liet evenmin veel los over de affaire. “We hebben kennisgenomen van wat er is gebeurd. We zullen nu onze eigen procedures volgen. Pas als we hebben besloten wat ons standpunt is in deze zaak treden we daarmee naar buiten. Voorlopig hebben we geen commentaar.”

Greenwood zat in twee periodes vast. Eerst na zijn aanhouding in januari, waarna hij ook tot nader order werd verbannen door de club. In oktober werd hij opnieuw opgepakt en een paar dagen later op borgtocht vrijgelaten.

ZET IN & WIN!