Marokko en Kroatië voetballen om derde plaats op WK in Qatar

TOTO nieuws

DOHA – Marokko en Kroatië maken in een onderling duel uit wie als derde eindigt op het WK voetbal in Qatar. Veel teams hechtten in het verleden weinig waarde aan een troostfinale. Maar voor de bondscoaches van Marokko en Kroatië is iedere WK-medaille een prijs.

“Het is voor ons zeker een grote wedstrijd”, blikte de Kroatische bondscoach Zlatko Dalić vooruit. “Het zal niet zo mooi worden als in 1998 toen we voor het eerst als derde eindigden”, verwees hij naar een zege in de troostfinale op het Nederlands elftal. “Vier jaar geleden werden we zelfs tweede, maar toch hechten we veel belang aan de derde plaats.”

Marokko stond als eerste Afrikaanse ploeg in de halve eindstrijd van een WK. “En nu kunnen we voor het eerst derde worden”, zei bondscoach Walid Regragui. “Dat zou een enorme prestatie zijn.”

Marokko verschijnt om 16.00 uur Nederlandse tijd zonder de geblesseerde aanvoerder Romain Saïss aan de aftrap. Mogelijk ontbreken ook Noussair Mazraoui en Nayef Aguerd. Josip Juranović, Marcelo Brozović en Josko Gvardiol zijn twijfelgevallen bij Kroatië.

Marokko verloor in de halve finale van Frankrijk (2-0). Kroatië ging onderuit tegen Argentinië (3-0).

ZET IN & WIN!