Marokko verloor WK, maar won harten internationale media

Marokko - Frankrijk | TOTO

 

DEN HAAG – Buitenlandse media zijn vol lof over het spel van Marokko. De ploeg verloor in de halve finale van het WK weliswaar met 2-0 van Frankrijk, maar “Les Bleus hebben niet hun grootse kant laten zien tegen het dappere Marokko”, oordeelt de Franse analist Vincent Duluc onverbiddelijk in L’Equipe.

Ook aan de overzijde van het Kanaal oogst het spel van de Marokkanen volop bewondering. Marokko voerde de druk op Frankrijk maximaal op, schrijft voetbalverslaggever Phil McNulty bij de BBC. Uiteindelijk moest “de inspanning en geestdrift” van de Marokkanen het echter afleggen tegen het “klinische spel” van de Fransen, aldus McNulty. The Guardian oordeelt dat Marokko “uitzonderlijk goed” was en dat Frankrijk “beefde en kromp onder druk van een geconcentreerd Marokkaans weerfront”.

Het Duitse voetbaltijdschrift Kicker schrijft dat de Marokkanen met “opgeheven hoofd kunnen weglopen”. Niet alleen zijn de “Leeuwen van de Atlas” het eerste Afrikaanse team dat de halve finale van een WK bereikt, maar op weg daar naartoe hebben ze oud-wereldkampioen Spanje en Portugal verslagen.

Ontembaar

La Gazetta dello Sport kopt dat Theo Hernández, die de openingstreffer maakte, “Frankrijk naar de finale sleept. Maar Marokko komt als beste uit de bus”. De Italiaanse krant noemt de Marokkanen “ontembaar” en schrijft dat ze het vooral hebben afgelegd tegen de grotere “internationale ervaring” van Les Bleus.

Het Belgische Sporza constateert dat Marokko na de rust domineerde. “De Marokkanen sneden toch gemakkelijk door de boter de zestien binnen, maar afwerken lukte telkens niet”, aldus Sporza. “Het is het einde van een geweldig verhaal”, concludeert ook de Marokkaans-Belgische voetbaltrainer Mo Messoudi bij Sporza. “Frankrijk heeft helaas gespeeld hoe ik, en velen met mij, niet wou: achteroverleunen en hopen op een klasseflits van Mbappé of Griezmann.”

ZET IN & WIN!