Martínez aangesteld als bondscoach van Portugal

TOTO nieuws

LISSABON – De Portugese voetbalbond heeft Roberto Martínez aangesteld als bondscoach van de nationale ploeg. De 49-jarige Spanjaard was beschikbaar nadat hij na het afgelopen WK zijn functie als bondscoach van België had neergelegd.

Martínez is bij Portugal de opvolger van Fernando Santos. De Portugees stapte op na het WK in Qatar, waar zijn ploeg door Marokko werd uitgeschakeld in de kwartfinales.

Martínez kende zelf een teleurstellend toernooi met België. De ‘Rode Duivels’, die in 2018 nog als derde eindigden op het WK, bleven in Qatar steken in de groepsfase. België won de eerste wedstrijd tegen Canada nog met 1-0, maar verloor vervolgens van Marokko (0-2) en speelde gelijk tegen Kroatië (0-0).

Getalenteerde ploeg

Voor zijn dienstverband bij de Belgische bond was Martínez trainer bij Swansea City, Wigan Athletic en Everton. De oud-profvoetballer is de eerste bondscoach van Portugal afkomstig uit buurland Spanje.

“Ik ben erg blij om de kans te krijgen een van de meest getalenteerde ploegen ter wereld te mogen leiden”, zei Martínez bij zijn presentatie. “Vanaf de eerste contacten met de voorzitter van de bond en de bestuurders wist ik dat het goed zat. Dit is het project dat ik wilde en ik besef dat de verwachtingen hier hooggespannen zijn.”

Christiano Ronaldo

Martínez werd tijdens de presentatie ook gevraagd naar de toekomst van Cristiano Ronaldo. De 37-jarige vedette raakte tijdens het WK onder Santos zijn basisplaats kwijt en werd tijdens de knock-outfase slechts als invaller gebruikt. “Ik wil contact opnemen met alle 26 spelers die bij het laatste WK waren. Cristiano is een speler op die lijst”, aldus Martínez. De recordinternational en topscorer aller tijden van Portugal ondertekende vorige week in Saudi-Arabië een lucratief contract bij Al-Nassr.

ZET IN & WIN!