Martínez stapt op als bondscoach België na WK-uitschakeling

Kroatië - België - TOTO

 

DOHA – Roberto Martínez is opgestapt als bondscoach van België na de uitschakeling op het WK voetbal. De 49-jarige Spanjaard maakte die beslissing bekend op de persconferentie meteen na het gelijkspel tegen Kroatië (0-0). België eindigde als derde in de groep en zag Marokko en Kroatië wel doorgaan.

Volgens de Belgische voetbalbond was de donderdag bekendgemaakte beslissing al voor het toernooi genomen. Meteen na de wedstrijd wilde Martínez voor de camera van Sporza nog niet ingaan op een vraag over zijn toekomst. Maar even later zei de oud-trainer van Everton: “Dit was mijn laatste wedstrijd als bondscoach van België. Dat is natuurlijk heel emotioneel.” Martínez was sinds 2016 bondscoach.

België begon in Qatar met een moeizame 1-0-zege op Canada. Daarna werd met 2-0 verloren van Marokko, waardoor gewonnen moest worden van Kroatië. Maar mede door het missen van enkele grote kansen in de slotfase bleef het 0-0.

België stond zo’n 3,5 jaar onafgebroken aan kop van de wereldranglijst van de FIFA. Maar een echte prijs leverde dat niet op voor de huidige nummer 2 van dat klassement. De Belgen eindigden als derde op het vorige WK van Rusland en verlieten het WK van 2014 en de EK’s van 2016 en 2020 na de kwartfinale.

ZET IN & WIN!