Mazraoui hervat training bij Bayern München na hartklachten

TOTO nieuws

MÜNCHEN – Noussair Mazraoui heeft voorzichtig de training hervat bij Bayern München. De Marokkaanse vleugelverdediger, die afgelopen zomer transfervrij overstapte van Ajax naar de Duitse topclub, stond de afgelopen weken aan de kant vanwege een ontstoken hartzakje. Mazraoui kreeg eind vorig jaar tijdens het WK in Qatar te maken met een coronabesmetting en bij terugkeer in München werd de ontsteking geconstateerd.

De 25-jarige verdediger sloeg het trainingskamp van Bayern over en miste ook de eerste wedstrijden van dit kalenderjaar. De koploper van de Bundesliga speelde in de competitie drie keer met 1-1 gelijk. Bayern won deze week in het Duitse bekertoernooi wel met 4-0 bij FSV Mainz.

Mazraoui traint voorlopig individueel. Het is niet bekend wanneer hij weer beschikbaar is voor trainer Julian Nagelsmann. Voor de van een blessure herstellende aanvaller Sadio Mané komt het eerste duel met Paris Saint-Germain in de achtste finales van de Champions League, op 14 februari, in ieder geval te vroeg.

Bayern München versterkte zich op de slotdag van de transferperiode met de Portugese vleugelverdediger João Cancelo, die voor een half jaar wordt gehuurd van Manchester City. De Duitsers kunnen hem in de zomer voor 70 miljoen euro overnemen.

ZET IN & WIN!