Mercedes onthult op 15 februari nieuwe Formule-1 wagen

TOTO nieuws

BERLIJN – Mercedes presenteert op 15 februari de auto waarmee Lewis Hamilton en George Russell een gooi gaan doen naar de wereldtitel in de Formule 1. De W14, zoals de wagen heet, wordt onthuld tijdens een online-evenement vanuit racecircuit Silverstone in Engeland.

“De auto voor 2023 bouwt voort op de lessen van vorig jaar, toen het team met de W13 talrijke uitdagingen moest aangaan en overwinnen”, meldde de renstal. Vorig seizoen greep Mercedes voor het eerst sinds 2014 naast de constructeurstitel. Die ging naar het Red Bull van Max Verstappen. Ook won het team maar één grand prix: Russell zegevierde bij de GP van Brazilië. Zevenvoudig wereldkampioen Hamilton wist in 2022 geen race te winnen en eindigde in het door Verstappen gewonnen klassement als zesde.

Williams is op 6 februari het eerste team dat de wagen voor 2023 presenteert, gevolgd door Alpha Tauri op 11 februari. Andere reeds bevestigde lanceringsdata zijn McLaren en Aston Martin op 13 februari, Ferrari op 14 februari en Alpine op 16 februari.

ZET IN & WIN!