Modric en Franse WK-gangers sluiten aan bij Real Madrid

 

MADRID – Een dag voor de hervatting van de Spaanse competitie hebben Luka Modric en de Franse internationals Eduardo Camavinga en Aurélien Tchouaméni de training bij Real Madrid hervat. De drie middenvelders waren na het WK in Qatar anderhalve week vrij. Modric eindigde met Kroatië als derde, Camavinga en Tchouaméni verloren met Frankrijk de finale tegen Argentinië via strafschoppen. Tchouaméni miste vanaf 11 meter.

Volgens trainer Carlo Ancelotti zijn de drie WK-gangers in principe fit genoeg om vrijdagavond tegen Real Valladolid in actie te komen. “Maar ik geef natuurlijk de voorkeur aan spelers die de afgelopen dagen meer hebben getraind”, zei de Italiaan, die weet dat hij voorzichtig moet omspringen met zijn spelers. “Tot maart hebben we een heel druk programma. Het team krijgt geen rust, maar soms moet ik spelers wel rust geven om blessures te voorkomen.”

Real Madrid staat in La Liga op de tweede plaats, met 2 punten achterstand op FC Barcelona. De koploper hervat de competitie zaterdag tegen Espanyol.

Blessure

Karim Benzema, die het WK miste vanwege een blessure, kan tegen Real Valladolid meespelen. “Karim verkeert in goede vorm. Hij is heel gemotiveerd om zich te laten zien”, aldus Ancelotti, die zich niet liet verleiden tot uitlatingen over de keuze van de Franse bondscoach Didier Deschamps om Benzema kort voor de start van het WK naar huis te sturen. De spits was vlak voor de eerste groepswedstrijd opnieuw geblesseerd geraakt. De zaakwaarnemer van Benzema beweerde onlangs dat de winnaar van de Gouden Bal in de knock-outfase van het WK best al weer had kunnen meedoen en dat Deschamps een overhaaste beslissing had genomen.

“Het is niet aan mij om daarop te reageren”, zei Ancelotti. “De Franse bond heeft op dat moment een beslissing gemaakt. Karim is daarna bij ons aangesloten en heeft al weer 30 minuten meegedaan in een oefenwedstrijd.”

ZET IN & WIN!