Na drie nederlagen op rij wint Go Ahead Eagles van NEC

TOTO nieuws

DEVENTER – Go Ahead Eagles heeft na drie nederlagen op rij weer eens punten gepakt in de Eredivisie. De ploeg van trainer René Hake won in de eigen Adelaarshorst met 1-0 van NEC, door een doelpunt in de 35e minuut van Finn Stokkers. Go Ahead Eagles kwam door de zege op 22 punten, NEC heeft 1 punt meer.

De ploeg uit Deventer verloor de afgelopen weken van AZ, PSV en RKC Waalwijk. Go Ahead Eagles verloor daardoor de aansluiting met de subtop van de Eredivisie.

Bij NEC keerde Oussama Tannane terug in de basis, na een schorsing van drie wedstrijden. De Marokkaanse spelmaker kon weinig creëren in een duel waarin de kansen sowieso schaars waren. Go Ahead dankte de overwinning aan een fraai doelpunt. Bobby Adekanye trok vanaf de rechterkant naar binnen en gaf een pass op de spits Isac Lidberg, die de bal met een subtiele voetbeweging klaar legde voor Stokkers. NEC-doelman Jasper Cillessen was kansloos op het schot van dichtbij.

Eind oktober eindigde het duel tussen NEC en Go Ahead in 3-3. Zo spectaculair als toen werd het in Deventer geen moment. Een slotoffensief van de Nijmegenaren bleef ook uit.

ZET IN & WIN!