NBA-koploper Boston Celtics herstelt zich van zeldzame nederlaag

BOSTON – De basketballers van Boston Celtics hebben zich in de NBA snel hersteld van hun nederlaag tegen Chicago Bulls. De Celtics versloegen Dallas Mavericks met 125-112. De ploeg uit Boston zag maandag in Chicago een reeks van negen gewonnen wedstrijden eindigen, maar herpakte zich tegen de Mavericks.

Boston Celtics boekte voor eigen publiek de veertiende zege van het seizoen. Daar staan vier nederlagen tegenover. Jayson Tatum blonk bij de thuisclub uit met 37 punten en 13 rebounds. Bij Dallas Mavericks gooide topscorer Luka Doncic 42 punten bij elkaar, maar de Sloveen kon de achtste nederlaag niet voorkomen.

Milwaukee Bucks, na Boston Celtics de best presterende ploeg dit seizoen, moest het ook afleggen tegen Chicago Bulls. Het werd 118-113 voor de Bulls, die maandag met 121-107 hadden gewonnen van de Celtics. Ondanks de twee knappe zeges staat de club uit Chicago na een wisselvallige start van het seizoen onderin de middenmoot. DeMar DeRozan tekende tegen de Bucks voor 36 punten. Dat aantal haalde Giannis Antetokounmpo ook bij de verliezende ploeg.

ZET IN & WIN!