NEC houdt Vitesse op 0-0 in derby na vroege rode kaart Tannane

TOTO nieuws

ARNHEM – NEC heeft met tien spelers een punt gepakt in de honderdste editie van de Gelderse derby tegen Vitesse. De ploeg uit Nijmegen speelde zo’n 70 minuten met een man minder, na een rode kaart voor de vooraf al veelbesproken Oussama Tannane. Desondanks hield NEC stand in de Gelredome: 0-0.

Voor de ploeg van trainer Rogier Meijer betekende dat al het tiende gelijkspel van het seizoen. Met 19 punten uit zestien duels staat NEC, dat vorige week Ajax op 1-1 hield, in de middenmoot van de Eredivisie. Vitesse bivakkeert met 15 punten net boven de degradatiezone.

Tannane, oud-speler van Vitesse, werd in de 23e minuut van het veld gestuurd nadat hij een slaande beweging had gemaakt naar Kacper Kozlowski. De spelmaker van NEC reageerde woedend op zijn derde rode kaart in de Eredivisie. Hij maakte onder meer provocerende gebaren richting het Arnhemse publiek.

Leeg vak

Het uitvak bleef leeg tijdens de altijd beladen derby. NEC had vierhonderd kaarten gekregen, maar dat vonden de Nijmeegse fans niet genoeg. Ze besloten de wedstrijd daarom te boycotten. Op een groot spandoek voor het lege vak stond de tekst ‘400 is te weinig!’.

De ruim 16.000 supporters van Vitesse zagen dat hun ploeg tegen tien NEC’ers weliswaar de overhand had, maar weinig uitgespeelde kansen creëerde. Voor het eerst sinds 2010 bleef het zo 0-0 bij de Gelderse ‘burenruzie’.

ZET IN & WIN!