Neymar mist duel van Brazilië met Zwitserland

DOHA – Neymar speelt maandag niet mee met Brazilië in het WK-duel met Zwitserland. Dat heeft de teamarts van de selectie laten weten. De vedette van Paris Saint-Germain raakte in de eerste wedstrijd tegen Servië geblesseerd aan een enkel. Brazilië, dat geldt als een van de favorieten op het toernooi in Qatar, won dat duel met 2-0.

Ook Danilo is vooralsnog niet beschikbaar. De verdediger heeft eveneens last van een enkel. Vooralsnog is onduidelijk wanneer de twee weer inzetbaar zijn. Volgens Braziliaanse media in elk geval niet meer in de groepsfase.

“Dit is één van de moeilijkste momenten in mijn loopbaan en weer gebeurt het op een WK”, liet Neymar op Instagram weten. In 2014 liep hij op het WK in eigen land een gebroken ruggenwervel op. “Ik ben geblesseerd en dat is uiteraard vervelend. Het zal pijn doen, maar ik weet dat er een kans is dat ik dit toernooi nog terugkom. Ik wil het doen voor mijn land, voor mijn ploeggenoten en voor mezelf. De trots en liefde die ik voel als ik het shirt van Brazilië draag, zijn niet onder woorden te brengen.”

ZET IN & WIN!