Opnieuw lucratieve populariteitsprijs voor golfer Woods

NEW YORK – Tiger Woods heeft ondanks een gering aantal optredens dit jaar toch weer de prijs gekregen voor de populairste golfer van het jaar. Vorig jaar kreeg de 46-jarige Amerikaan die onderscheiding ook al, toen zelfs terwijl hij vanwege een auto-ongeluk helemaal niet in actie was gekomen.

De bijzonder lucratieve onderscheiding wordt uitgedeeld door de PGA Tour, de organisatie voor professionele golfspelers van het hoogste niveau. Die kiest op basis van vijf criteria, zoals de mate van media-aandacht, welke golfer de meeste positieve aandacht voor het golf heeft gegenereerd. Voor de winnaar van het zogenoemde Player Impact Program (PIP) ligt een cheque van 15 miljoen dollar klaar, 14,5 miljoen euro.

Woods kwam dit jaar op drie toernooien in actie waarbij hij in totaal slechts negen rondes liep.

PGA toont zich royaal

De PGA heeft veel geld over voor golfers die hun sport op een positieve manier promoten. Nummer 2 Rory McIlroy ontving 12 miljoen dollar. De nummer 3 Jordan Spieth mocht met 9 miljoen dollar ook niet klagen.

Woods scoorde in vier van de vijf criteria het best. Alleen als het ging om tv-exposure van zijn sponsorlogo’s kwam de 15-voudig majorwinnaar er minder goed vanaf.

ZET IN & WIN!