Oranje-aanvoerder Van Dijk: het moet beter

DOHA – Volgens aanvoerder Virgil van Dijk heeft Oranje tegen Senegal (2-0) geen moment overwogen om genoegen te nemen met een punt. “We zijn blijven geloven in de overwinning, ook in de wetenschap dat we in de tweede helft nog veel kwaliteit konden inbrengen”, zei hij bij de NOS. Helemaal tevreden was hij na de overwinning, door treffers in de slotfase, echter niet. “Het moet beter.”

“Af en toe was ons spel in de jacht op de openingstreffer te geforceerd”, vervolgde de verdediger van Liverpool. “Soms was het moeilijk. De tegenstander zakte veel in en kwam er snel uit bij balverlies aan onze kant. Vooral op dat punt moeten we ons verbeteren, aangezien ook onze volgende tegenstander Ecuador gevaarlijk is in de counter. Maar mijn gevoel zegt dat het vanaf nu alleen maar beter zal gaan.”

Van Dijk droeg niet de veelbesproken OneLove-band, die staat voor verbinding en tegen alle vormen van discriminatie is. Op last van de FIFA had hij de gele kaart gekregen als hij dat wel had gestaan. “We waren bereid een statement te maken, maar om met een gele kaart aan de wedstrijd te beginnen, is niet zo handig. Vooral niet op mijn positie. Ik had de band graag gedragen, maar niet ten koste van alles. Jammer dat het niet kon, maar ik ben hier in de eerste plaats als voetballer.”

ZET IN & WIN!