Oranje ook op laatste training voor duel met Senegal compleet

DOHA – Het Nederlands elftal heeft de laatste training voor de eerste wedstrijd op het WK tegen Senegal met een volledige groep afgewerkt. Zondag verschenen om 09.30 uur (Nederlandse tijd) alle 26 spelers op veld nummer 6 van de Qatar University van Doha.

De oefensessie was alleen het eerste kwartier te zien voor media. Louis van Gaal ging daarna achter gesloten deuren verder. De bondscoach geeft om 12.45 uur een persconferentie. Mogelijk vertelt hij dan wie maandag tegen Senegal het doel verdedigt. Tot dusverre is niet duidelijk of Van Gaal kiest voor Justin Bijlow (Feyenoord), Remko Pasveer (Ajax) of Andries Noppert (sc Heerenveen).

Verder moet nog blijken wie op het middenveld naast Frenkie de Jong gaat spelen en wie Van Gaal opstelt als aanvallende middenvelder achter zijn twee spitsen Steven Bergwijn en Vincent Janssen. Janssen start waarschijnlijk in plaats van Memphis Depay, die 22 september voor het laatst in actie kwam. Van Gaal wil vermoedelijk geen risico nemen met zijn topscorer.

De spelers zelf weten de basisopstelling al wel, als het goed is. Twee dagen voor de wedstrijd, tijdens een besloten training, speelt Van Gaal in de afsluitende partijvorm altijd met zijn elf basisspelers tegen elf reservespelers.

Tijdens het kwartier dat de training openbaar was, konden de journalisten niets opmaken over de opstelling van maandag. Keeperstrainer Frans Hoek was bezig met zijn drie doelmannen, terwijl conditietrainer René Wormhoudt de warming-up deed met de 23 veldspelers. De training van zondag duurt tot 11.00 uur.

Qatar en Ecuador, de twee andere landen in groep A, openen het WK zondag om 17.00 uur.

ZET IN & WIN!