Oranje op achterstand in Daviscup na nederlaag Griekspoor

MALAGA – Het is Tallon Griekspoor niet gelukt de Nederlandse tennissers op voorsprong te zetten in de kwartfinales van de Daviscup tegen Australië. De nummer 2 van Nederland was in Málaga in een meeslepende driesetter de mindere van de Australiër Jordan Thompson. Het werd na 2 uur en 54 minuten 4-6 7-5 6-3 voor de nummer 84 van de wereld.

De 28-jarige Thompson, die in de tweede set zes breakpoints wegwerkte en daarmee het duel deed kantelen, maakte het op zijn eerste wedstrijdpunt af met een smash. Terwijl Griekspoor teleurgesteld afdroop, viel de Australiër captain Lleyton Hewitt in de armen.

In de tweede wedstrijd neemt Botic van de Zandschulp het op tegen de Australische kopman Alex de Minaur. Mocht Van de Zandschulp winnen, dan volgt er een beslissend dubbelspel. Bij winst plaatst Oranje zich voor het eerst sinds 2001 voor de halve finales van de Daviscup.

De kwartfinales, de halve finales en de eindstrijd worden deze week allemaal gespeeld tijdens de Daviscup Finals in Málaga. De beste acht landen hebben zich gekwalificeerd.

ZET IN & WIN!