Oranje start met Klaassen, Timber en Koopmeiners tegen Ecuador

DOHA – Het Nederlands elftal begint om 17.00 uur met Davy Klaassen, Jurriën Timber en Teun Koopmeiners in de ploeg aan de tweede groepswedstrijd op het WK tegen Ecuador. De drie spelers krijgen de voorkeur boven Vincent Janssen, Matthijs de Ligt en Steven Berghuis, die maandag nog aan de aftrap verschenen voor het gewonnen duel met Senegal (2-0).

Klaassen maakte diep in blessuretijd het tweede doelpunt van Nederland tegen de kampioen van Afrika. De Ligt zei na het duel met Senegal dat Timber in het systeem van Oranje misschien wel meer geschikt is voor de rol van rechter centrale verdediger dan hij zelf. Teun Koopmeiners viel sterk in tegen Senegal.

Memphis Depay start op de bank. Bondscoach Louis van Gaal wil zijn topscorer de tweede helft laten spelen. Nederland plaatst zich met een zege op Ecuador al voor de achtste finales van het WK.

Bij Ecuador verschijnt Enner Valencia aan de aftrap. De spits scoorde maandag tweemaal tegen Qatar (2-0), maar viel ook uit met een lichte enkelblessure.

Opstellingen:

Nederland: Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké en Blind; Koopmeiners, Klaassen en De Jong. Bergwijn en Gakpo.

Ecuador: Galindez; Ángelo Preciado, Torres, Hincapié en Estupinán; Plata, Méndez, Caicedo en Porozo; Valencia en Estrada.

ZET IN & WIN!