Oranje traint met fitte selectie voor WK-duel met Ecuador

DOHA – Het Nederlands elftal is met een fitte selectie begonnen aan de laatste training voor de tweede groepswedstrijd op het WK, vrijdag tegen Ecuador. Bondscoach Louis van Gaal staat sinds 09.40 uur Nederlandse tijd (in Qatar is het twee uur later) met al zijn 26 internationals op veld nummer 6 van de Qatar University in Doha. Journalisten mogen de oefensessie slechts een kwartier volgen, daarna gaat de nationale ploeg verder achter gesloten deuren.

Oranje en Ecuador zijn het WK met een zege begonnen. De ploeg van Van Gaal nam maandag in de slotfase afstand van Senegal (2-0) en Ecuador versloeg zondag Qatar met dezelfde cijfers in het openingsduel. Enner Valencia maakte beide doelpunten tegen het gastland. Ecuador heeft niet alleen een gevaarlijke spits. De ploeg van bondscoach Gustavo Alfaro heeft al zeven duels op rij geen doelpunt tegen gekregen.

Van Gaal geeft vanaf 12.45 uur een persconferentie. De bondscoach heeft al laten weten dat Memphis Depay waarschijnlijk een helft meedoet. Mogelijk vertelt Van Gaal ook of Matthijs de Ligt weer aan de aftrap verschijnt. De verdediger van Bayern München was zelf niet tevreden over zijn spel tegen Senegal. Zowel Jurriën Timber als Stefan de Vrij kan hem vervangen.

ZET IN & WIN!