Oranje traint met invallers en reserves na halen achtste finales

Nederlands Elftal - TOTO

TOTO nieuws

DOHA – Het Nederlands elftal werkt op het WK in Qatar met een complete groep toe naar de achtste finale tegen de Verenigde Staten. Een dag na het veiligstellen van de groepswinst (2-0 tegen Qatar), verschenen alle 26 selectiespelers op veld 6 van de Qatar University.

De basisspelers van dinsdag deden mee aan de warming-up en verdwenen vervolgens naar binnen, zoals dat gebruikelijk is een dag na een wedstrijd. Bondscoach Louis van Gaal ging vervolgens verder met de internationals die invielen tegen Qatar en de reserves.

Het is naar alle waarschijnlijkheid een van de laatste keren dat Oranje op dit tijdstip, op het heetst van de dag, traint. Van Gaal legde maandag uit dat hij de eerste twee weken aan dit tijdstip vasthield, zodat zijn spelers konden acclimatiseren. Nu dat proces is voltooid, schakelt het Nederlands elftal over naar trainen in de avond. Donderdag traint Oranje plaatselijke tijd 17.00 uur en vrijdag om 16.30 uur. Dan is de zon al even onder.

Oranje en de Verenigde Staten, het land dat in groep B als tweede eindigde achter Engeland, nemen het zaterdag om 16.00 uur (Nederlandse tijd) tegen elkaar op in de achtste finales. De winnaar mag naar de kwartfinale, op vrijdag 9 december.

Wie wint de kwartfinale?