Oranje traint voor het laatst richting beslissende duel met Qatar

DOHA – Het Nederlands elftal werkt maandag de laatste training af voor de beslissende groepswedstrijd op het WK tegen Qatar. De selectie van bondscoach Louis van Gaal verschijnt om 09.30 uur Nederlandse tijd op veld nummer 6 van de Qatar University in Doha.

Alleen het eerste kwartier van de oefensessie is te zien voor journalisten. Oranje gaat daarna achter gesloten deuren verder. Van Gaal geeft vervolgens om 12.45 uur een persconferentie.

Oranje heeft na twee duels 4 punten in groep A en heeft dinsdag tegen Qatar minimaal een gelijkspel nodig om de achtste finales te halen. Nederland zal willen winnen, het liefst met wat ruimere cijfers, om de groepswinst veilig te stellen.

Brazilië komt maandag voor de tweede keer in actie, nu zonder de geblesseerde sterspeler Neymar. De favoriet, eerder te sterk voor Servië, speelt tegen Zwitserland (17.00 uur). Servië gaat tegen Kameroen (11.00 uur) op jacht naar eerherstel. De overige duels van maandag zijn Zuid-Korea – Ghana (14.00 uur) en Portugal – Uruguay (20.00 uur).

ZET IN & WIN!