PEC Zwolle blijft favoriet in titelstrijd na zege bij Willem II

TOTO nieuws

TILBURG – PEC Zwolle blijft vooralsnog de favoriet in de strijd om de titel in de Keuken Kampioen Divisie. De formatie van trainer Dick Schreuder gaf ook vrijdag de achtervolgers niet de gelegenheid dichterbij te komen. Bij Willem II zegevierde de koploper met 2-3.

Heracles Almelo won van Jong AZ, 2-0. Ismail Azzaoui opende al na 4 minuten de score voor de nummer 2 van de ranglijst, die 3 punten achterstand heeft op PEC Zwolle. In extra tijd zorgde Rigino Cicilia voor 2-0. De wedstrijd in Almelo begon ongeveer drie kwartier later, omdat er sneeuw van het veld moest worden geruimd.

Vorige week had PEC Zwolle nog met een recordscore gewonnen van FC Den Bosch, 13-0. Overigens leed Den Bosch opnieuw een forse nederlaag, ook zonder de inmiddels weggestuurde trainer Jack de Gier. VVV-Venlo versloeg de Brabanders met 4-0.

Na kwartier op voorsprong

Na iets minder dan een kwartier zette Haris Medunjanin PEC Zwolle op voorsprong. Hij schoot in na te zijn aangespeeld door Ryan Thomas. De Griekse spits Apostolos Vellios zorgde voor de 0-2, na door Davy van den Berg de diepte te zijn ingestuurd.

Erik Schouten maakte het niet veel later weer spannend, door in te koppen na een hoekschop van Matthias Verreth. Dat gebeurde na een half uur. Ruim 10 minuten voor het einde zorgde Medunjanin voor 1-3. Michael de Leeuw maakte daarna nog een doelpunt voor de Tilburgers.

Derde periode

PEC Zwolle en NAC Breda hebben vooralsnog de eerste plaats in de strijd om de derde periode overgenomen van Almere City FC, dat niet kon spelen omdat het duel met Jong FC Utrecht werd afgelast. NAC won ruim van MVV Maastricht, 4-1. De IJslander Elías Már Ómarsson scoorde drie keer. De Zwollenaren zijn al in het bezit van een periodetitel.

Almere is alsnog winnaar van de derde periode als het de inhaalwedstrijd tegen Jong FC Utrecht wint.

ZET IN & WIN!