Portugal verslaat Ghana op WK na mijlpaal Ronaldo

DOHA – Aan de hand van Cristiano Ronaldo heeft Portugal zijn eerste wedstrijd op het WK voetbal met 3-2 van Ghana gewonnen. De Portugese vedette tekende voor de 1-0 en werd daarmee de eerste speler ooit die op vijf WK’s een doelpunt maakte.

Alle ogen in Stadium 974 waren op Ronaldo gericht. Het was zijn eerste wedstrijd sinds zijn vertrek bij Manchester United eerder deze week. Ronaldo was voor rust al een aantal keer dicht bij zijn mijlpaal. Na een steekpass dook hij op voor de doelman, maar zijn aanname liet hem in de steek. Hij mikte vervolgens een kopbal naast het doel, waarna een doelpunt werd afgekeurd.

Ajacied Mohammed Kudus wist net als de rest van Ghana lange tijd amper gevaarlijk te worden. De middenvelder was na rust met een schot verantwoordelijk voor de eerste dreiging. Even later was Ronaldo echter weer het middelpunt van de aandacht. Hij ging neer in het strafschopgebied en benutte zelf de makkelijk gegeven strafschop, 1-0.

Gelijk

Ghana kwam weer gelijk door André Ayew na een van richting veranderde pass van Kudus. Portugal maakte vervolgens het verschil in het laatste kwartier. João Félix tekende voor de 2-1, waarna Rafael Leão de 3-1 maakte. Osman Bukari zette in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de eindstand op het bord.

Groepsgenoten Uruguay en Zuid-Korea speelden eerder op de dag met 0-0 gelijk, waardoor Portugal met 3 punten aan de leiding gaat in de poule.

ZET IN & WIN!