Portugees Mendes moet vrezen voor einde WK voetbal

WK TOTO Nieuwsbericht

 

DOHA – De Portugese verdediger Nuno Mendes komt vermoedelijk niet meer in actie op het WK voetbal in Qatar. De 20-jarige linksback van Paris Saint-Germain ondervindt hinder van een bovenbeenblessure.

Volgens de Portugezen is het niet aannemelijk dat Mendes dit jaar nog in actie komt. “Maar hij blijft wel bij ons in Qatar. Dat is wat hij en de ploeg willen. Het illustreert de teamspirit in onze groep”, aldus bondscoach Fernando Santos.

Mendes miste de openingswedstrijd van Portugal tegen Ghana (3-2) en ging tegen Uruguay (2-0) vlak voor rust, in tranen, naar de kant.

Cristiano Ronaldo

De beschikbaarheid van Cristiano Ronaldo voor de laatste groepswedstrijd tegen Zuid-Korea is volgens bondscoach Santos twijfelachtig. De 37-jarige aanvoerder miste de groepstraining van woensdag. De aanvaller deed specifieke hersteloefeningen. “Ik denk dat de kans 50-50 is dat hij speelt”, zei Santos donderdag. “Het zal afhangen van of en hoe hij vandaag traint en of we zien of hij in goede conditie is. Er is een plan voor het geval hij niet beschikbaar is.”

Portugal is na de zeges op Ghana en Uruguay al zeker van de achtste finales op het WK. Vrijdag speelt de Europees kampioen van 2016 de laatste groepswedstrijd tegen Zuid-Korea. “Winnen en bovenaan eindigen in onze groep is ons belangrijkste doel”, zei Santos.

ZET IN & WIN!