Premier League Darts Livestream

De Cazoo Premier League Darts 2023 is het dartevenement van het jaar! Het is alweer de negentiende editie van het dartstoernooi. Dit wordt jaarlijks gehouden door de PDC, dezelfde bond die de ook de UK Open Darts organiseert. Hier spelen veel van de beste darters ter wereld zoals Michael van Gerwen, Peter Wright, Gary Anderson, Michael Smith en Dimitri Van den Bergh. Wil je alles op de voet volgen en niets missen van de Premier League Darts? Het wordt via een gratis livestream uitgezonden. Ontdek hieronder hoe je deze ook kunt bekijken.

ZET IN & WIN!

 

Premier League Darts 2023 kijken

Het is mogelijk om Premier League live darts te kijken via livestreams, betaalde kanalen of PDC TV. Wanneer je een bestaand account hebt bij TOTO hoef je hier echter niet voor te betalen. Kijken via livestream is beschikbaar zodra het evenement rechtstreeks wordt uitgezonden, zodat je nooit meer een leg hoeft te missen! Kijken doe je dus iedere donderdagavond via de TOTO gratis livestreams wanneer je de onderstaande eenvoudige stappen volgt.

Maak een account aan

Registreren en een account aanmaken om via live streams Premier League Darts te kijken duurt slechts enkele minuten. Registreer je met een e-mailadres en wachtwoord, en verifieer direct je gegevens met iDIN. Daarna is het mogelijk om limieten in te stellen en kun je een storting doen. Het mooiste is dat je nu meteen toegang hebt tot streams voor darts live kijken.

Kijk naar iedere Premier League gratis darts livestream

Naast de Premier League is het uiteraard ook mogelijk om andere prestigieuze darts evenementen te volgen zoals de UK Open Darts en het wereldkampioenschap. Zo zie je elke donderdagavond via een nieuwe stream Premier League Darts en kun je gelijk alle andere toernooien die aantrekkelijk zijn volgen.

Waar kun je Premier League Darts 2023 kijken?

De meest eenvoudige en goedkope optie om alle wedstrijden vanaf de kwartfinales tot het bloedstollende einde te kunnen zien is via streams. In tegenstelling tot de gemiddelde streamingdienst worden er bij TOTO Casino geen kosten berekend aan de kijker. Maar het wordt nog beter! Als je namelijk ook graag naar andere sporten zoals voetbal en tennis kijkt kan dit ook gewoon.

Hoe is de Premier League Darts opgezet?

Voor de opzet van de Premier League Darts is hetzelfde format gekozen als de afgelopen jaren. Daardoor worden er eerst 16 rondes op allerlei locaties gespeeld met een kwartfinale, halve finale en finale, waarna er uiteindelijk play offs uit zullen maken wie van de laatste 4 spelers er gaat winnen. De wedstrijden vinden voor de Premier League Darts 2023 plaats vanaf 1 februari tot en met 25 mei.

Deelnemers in 2023

Van de in totaal 8 deelnemers aan de Premier League Darts zijn er 4 automatisch geplaatst aan de hand van hun PDC Order of Merit ranking. Dat zijn voor deze jaargang Michael Smith, Peter Wright, Michael van Gerwen en Gerwyn Price. De overige 4 deelnemers hebben een wildcard weten te bemachtigen en zijn Jonny Clayton, Nathan Aspinall, Dimitri Van den Bergh en Chris Dobey.

16 speelronden

In eerste instantie zijn er bij de Premier League Darts 16 speelronden, voordat op 25 mei in de The O2 Arena in Londen de play offs beginnen. De eerste wedstrijd begon dit seizoen op 1 februari in de SSE Arena in Belfast. In deze rondes wordt beslist welke 4 spelers er uiteindelijk naar de halve finale gaan. Momenteel staat Michael van Gerwen er erg goed voor. Hij kwam in de laatste 3 speelronden als winnaar naar voren. In de laatste en zesde speelronde wist hij zelfs regerend wereldkampioen Michael Smith te verslaan in de M&S Bank Arena in Liverpool. De eerste drie speelronden werden gewonnen door dezelfde Michael Smith, Gerwyn Price en Chris Dobey.

Halve finales en Play offs

Uiteindelijk draait het dus allemaal om de finale op 25 mei in Londen. In plaats van de gebruikelijke 11 legs per wedstrijd die tijdens de rest van het toernooi worden gespeeld, gaat het nu in de halve finale om 19 legs, en in de finale zelfs om 21 legs. Daarmee is deze ronde dus een stuk langer, maar wordt er ook een wedstrijd minder gespeeld, omdat het normaal om 3 partijen gaat per ronde.

Prijzengeld

Het prijzengeld is bij darten niet mals en dat geldt ook voor de Premier League Darts 2023. De totale prijzenpot bestaat uit £1.000.000. Daarbij krijgt de winnaar van het hele toernooi uiteraard het grootste bedrag, met £275.000 als hoofdprijs. Daarna lopen de bedragen langzaam af met £125.000 voor de runner up en £85.000 voor de halve finalisten. De nummer 8 mag alsnog £60.000 bijschrijven aan het einde van het toernooi en de winnaar van iedere speelronde krijgt ook nog eens £10.000.

Veel gestelde vragen

Waar kan ik Premier League Darts kijken?

Premier League Darts wordt op meerdere plekken live uitgezonden. Met een bestaand account kun je dit bij TOTO rechtstreeks kijken. Ook kun je het bij ViaPlay zien, maar daar heb je wel een abonnement voor nodig.

Op welke Engelse zender is darts te zien?

In Engeland is de Premier League Darts exclusief bij Sky Sports te zien. Wil je dit op de Engelse tv kunnen zien, dan heb je dus ook hiervoor een maandabonnement nodig, net als in Nederland.

Waar kan ik gratis live darts kijken?

Het is mogelijk om online gratis darts te zien. Kijk bij TOTO gratis met je account vanuit Nederland. Een andere optie is het Belgische VTM 2 of VTM Go, hier wordt darten uitgezonden zonder dat je een abonnement moet hebben.

Welke tv zender zendt darts uit?

In Nederland kijk je op de tv darten alleen bij ViaPlay. Hier kun je eventueel een jaarabonnement nemen, wat dan later maandelijks opzegbaar zal worden. Ook kun je een goede VPN provider nemen, zodat je het via andere virtuele locaties kunt proberen.

Waarom is er geen darts op tv?

De uitzendrechten voor grote toernooien in het darten zijn in veel landen verkocht aan betaalde tv-zenders. Daardoor zijn deze alleen met een abonnement te zien. Een mooi alternatief voor de echte darts liefhebbers is overigens een lidmaatschap op PDC TV.