Prijzengeld Premier League Darts

Dat qua prijzengeld Premier League Darts zo’n beetje het hoogst haalbare is in de sport, is geen geheim. In totaal staat er bij dit toernooi van de PDC een bedrag van maar liefst £1.000.000 op het spel. Dat maakt het voor de deelnemers een lucratief evenement. Alleen de vier hoogst geplaatste spelers op de PDC Order of Merit mogen echter meedoen, samen met vier andere darters die een wildcard weten te bemachtigen. Lees hieronder alles over welke bedragen aan prijzengeld Premier League Darts spelers bij winst krijgen uitgekeerd.

ZET IN & WIN!

 

Totale prijzengeld Premier League Darts

Het totale prijzengeld bestaat dus uit £1.000.000, en de onderstaande bedragen worden aan het einde van het toernooi uitgekeerd. De uiteindelijke winnaar krijgt maar liefst £275.000, en de runner up £125.000. Na deze verliezend finalist krijgen de twee darters die de halve finale als eindstation hadden beiden £85.000. Voor de vijfde plaats is de prijs £75.000, voor de zesde plaats £70.000, voor de zevende plaats £65.000 en de darter op de laatste plek krijgt £60.000 aan prijzengeld.

Wat krijgt de winnaar van elke ronde?

Voor iedere gewonnen ronde krijgen Premier League Darts spelers een bedrag van £10.000. Inmiddels zijn er zes rondes gespeeld met een kwartfinale, halve finale en finale. Michael van Gerwen wist de laatste drie rondes iedere avond te winnen, en heeft zo dus al aardig wat prijzengeld weten te verdienen. De eerste drie rondes werden gewonnen door Chris Dobey, Gerwyn Price en Michael Smith. Michael van Gerwen wist het toernooi overigens al zes keer te winnen.

Opzet toernooi en per speelronde

De officiële naam van het evenement is Cazoo Premier League Darts 2023 en dit is alweer de negentiende editie. Er zijn 16 speelronden voor de play offs in mei, die allemaal bestaan uit zeven wedstrijden, met kwartfinales, halve finales en een finale. Daarbij doen bij iedere ronde dezelfde acht darters mee tijdens een editie in hetzelfde jaar. Elke partij in de eerste 16 rondes gaat om best of 11 legs. Tijdens de halve finale wordt dit best of 19 legs en tijdens de finale zelfs best of 21 legs!

Wie doen er dit seizoen mee?

Er zijn iedere jaargang acht deelnemers bij de Premier League Darts. De eerste vier spelers hebben de meeste punten bij elkaar gespeeld en staan bovenaan de Order of Merit van de PDC. De overige vier moeten een wildcard verdienen. Dit jaar doen naast de automatisch geplaatste Michael van Gerwen, Peter Wright, Michael Smith en Gerwyn Price ook Dimitri Van den Bergh, Jonny Clayton, Nathan Aspinall en Chris Dobey mee. Het deelnemersveld kan door deze opzet dus ieder jaar volledig anders zijn.

Veel gestelde vragen

Wat is het prijzengeld bij Darts?

Het totale prijzengeld is bij de Premier League Darts £1.000.000. Voor iedere gewonnen speelronde krijgen spelers bovendien een bonus van £10.000. Er worden 16 rondes gespeeld voordat de play offs beginnen.

Hoeveel krijgt de winnaar van de Premier League Darts?

De eindwinnaar van de Premier League darts krijgt £275.000. De nummer twee krijgt £125.000 en de halve finalisten £85.000. Darters die zijn gestrand in de kwartfinale krijgen tussen de £60.000 en £75.000.

Wat levert een 9 darter op het WK 2023 op?

Bij het WK darten is de prijzenpot nog hoger dan bij de Premier League Darts het geval is. Wanneer het een speler lukt een 9 darter te gooien, toch wel een beetje de ultieme prestatie in het darten, krijgt deze bovendien een bonus van omgerekend zo’n 113.000 euro.

Wat krijg je als je een 9 darter gooit?

Voor de Premier League Darts is er geen speciale bonus voor het gooien van een 9 darter. Hoewel dit natuurlijk wel voor elke darter een moment van eeuwige roem op zal leveren, is er dus geen extra prijs.