PSV klaar voor hervatting competitie na ‘klap’ van vertrek Gakpo

 

EINDHOVEN – PSV is klaar voor het tweede deel van de competitie, al dreunt de transfer van sterspeler Cody Gakpo naar Liverpool nog wel even na. Trainer Ruud van Nistelrooij spreekt een dag voor het eerste competitieduel met Sparta van een “klap voor de staf, spelersgroep en supporters”.

“Natuurlijk was het een klap, je topspeler vertrekt”, kijkt Van Nistelrooij terug op de transfer van Gakpo van eind december. “We gunnen het hem uiteraard. Je kent ook de situatie van de club en dat het niet was tegen te houden, zoals ook de speler niet was tegen te houden. Het was dus helaas niet mogelijk om hem te behouden. We moeten nu de kwaliteiten die we hebben zo goed mogelijk benutten.”

Van Nistelrooij zou graag al een vervanger tot zijn beschikking hebben, maar ziet ook in Noni Madueke en Anwar El Ghazi spelers die de leemte deels kunnen vullen. Een ander positief punt is dat op Mauro Júnior na de selectie fit is en sommige spelers weer op hun eigen posities kunnen spelen.

Verder

“We hebben nu weer echte buitenspelers op de flanken en bepaalde middenvelders die daar hebben gespeeld, zoals Xavi Simons, kunnen weer op hun eigen positie op het middenveld spelen. Zo ook bijvoorbeeld Guus Til, die nog in de spits heeft gespeeld. Dan kun je ook weer meer aan je speelwijze werken”, aldus Van Nistelrooij.

“De jongens die naar het WK zijn geweest zijn ook weer aan boord en zijn klaar voor morgen. We zijn goed uit de winterstop gekomen, als je kijkt naar het fysieke. We hebben nu ook vijf weken de tijd gehad om terug te blikken op het eerste deel van het seizoen en te bekijken hoe we nu verder gaan.”

ZET IN & WIN!