Red Bull levert mogelijk vanaf 2026 motoren aan McLaren

TOTO nieuws

MILTON KEYNES – Formule 1-team Red Bull gaat mogelijk vanaf 2026 motoren leveren aan McLaren. Teambaas Christian Horner van de renstal van wereldkampioen Max Verstappen heeft bevestigd dat de eerste gesprekken zijn gevoerd.

De koningsklasse van de autosport stapt in 2026 over op een nieuwe motor. De krachtbron voor de snelste auto’s ter wereld wordt simpeler en goedkoper en gaat volledig op duurzame brandstof draaien. Ook het aandeel elektrisch vermogen gaat flink omhoog.

Red Bull werkt sinds Honda in 2021 officieel afhaakte als leverancier van de krachtbron aan een eigen zogeheten power unit in een nieuwe fabriek in Milton Keynes. De Amerikaanse autofabrikant Ford gaat van 2026 nauw samenwerken met Red Bull.

Potentiële klanten

McLaren rijdt al jarenlang op een motor die wordt aangeleverd door Mercedes. Mogelijk stapt McLaren, die zijn fabriek heeft in het Engelse Woking, over naar de krachtbronnen van Red Bull.

“Het is duidelijk dat we als fabrikant van krachtbronnen vanaf 2026 onvermijdelijk gesprekken voeren over de mogelijke levering van onze power units”, zegt Horner op de website van de Formule 1. “Het is niet meer dan normaal dat we met potentiële klanten praten.”

ZET IN & WIN!