Rice weer inzetbaar bij Engeland voor kwartfinale tegen Frankrijk

Engeland - Frankrijk | TOTO

 

AL WAKRAH – Bondscoach Gareth Southgate van Engeland kan weer een beroep doen op Declan Rice voor de kwartfinale tegen Frankrijk op het WK voetbal. De 23-jarige middenvelder van West Ham United miste woensdag de training wegens ziekte, maar lijkt inmiddels hersteld.

Kalvin Phillips, die werd gezien als mogelijke vervanger, verklaarde dat Rice beter was. “Volgens mij is hij fit, hij traint weer en hij is in orde”, aldus Phillips.

Rice was basisspeler in alle wedstrijden van Engeland in Qatar. Phillips, aan de andere kant, kwam nog niet in actie op het WK na een langdurige schouderblessure. De 27-jarige middenvelder van Manchester City is inmiddels weer beschikbaar als Southgate hem nodig heeft.

“Ik ben er klaar voor”, aldus Phillips. “Als er iets niet goed gaat, dan zal ik er staan en mijn best doen om fit genoeg te zijn voor 90 minuten.”

Raheem Sterling

Engeland heeft vrijdag waarschijnlijk ook weer Raheem Sterling terug. De aanvaller was naar Engeland teruggevlogen om bij zijn familie te zijn na een inbraak.

Engeland en Frankrijk spelen zaterdag om 20.00 uur in Al Khor.

ZET IN & WIN!