Het tennistoernooi van het Franse Open is in de halve finales aangekomen. Daar treffen we twee speelsters tegenover elkaar die allebei kans maken om na dit toernooi de nieuwe mondiale nummer 1 te worden. Lees hieronder een voorbeschouwing.

Onze voorspelling: Simona Halep wint

Halep steekt in een uitmuntende vorm. Won het toernooi van Madrid, haalde de finale in het toernooi van Rome. Geen vuiltje aan de lucht. Tot de kwartfinale had ze geen set verloren.

In deze kwartfinale trof ze de Oekraïense Svitolina die haar het vorige toernooi in de finale wist te verslaan. Ook nu zag het daar naar uit. Halep stond een set en 5-0 achter, hield eindelijk haar service om tot 5-1 te komen en Svitolina mocht serveren voor de wedstrijd. Halep, die sinds begin dit jaar brak met haar trainer en aangaf te willen focussen op haar mentaliteit, kwam terug in de wedstrijd. Won de 2e set in een tiebreak en walste vervolgens over Svitolina heen en won de beslissende set met 6-0. Pliskova is geen gravelspeelster, maar teert veelal op haar service en harde groundstrokes.

Dit gravelseizoen haalde ze nog geen aansprekende resultaten en kwam zelfs nergens verder dan de kwartfinale. Verloor zelfs 3x van speelsters buiten de top 20. Nu in Parijs speelt ze een goed toernooi, alhoewel ze 2x een 3-setter nodig had. Eenmaal tegen nummer 97 Cepede Royg en eenmaal tegen nummer 86 Alexandrova.

Wat opvalt aan de tactiek van deze Cepede Royg en Alexandrova is dat zij Pliskova zoveel mogelijk de rally lieten spelen om vervolgens op vastheid in de rally de punten binnen te halen. Dit lukte heel erg goed en resulteerde in het winnen van een set tegen de nummer 3 van de ranglijst. Halep scheerde langs de rand van de afgrond, maar dat valt in het niet door de vorm die ze hiervoor heeft getoond. Zij gaat Pliskova veel slagen opleggen en haar pakken op de nadelen van haar 1 meter 86 en de mindere beweeglijkheid.

Naast een finaleplaats staat de nummer 1 ranking op het spel. Haalt Pliskova de finale, dan heeft zij deze positie te pakken. Wint Halep het toernooi, dan noemt zij zich de lijstaanvoerster. Halep gaat hier de basis leggen voor haar toppositie op de wereldranglijst en wint van Pliskova.

Simona Halep wint in 2 sets – Je krijgt 1,69 keer je inleg terug.

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?